Ira,Nak Minyak Herba Asmak 50ml


IRA,NAK MINYAK HERBA ASMAK 50ML

Ok,nanti petang Ira anta.Dalam hati,bulan ni je dah dua kali beli minyak herba asmak 50ml.Bulan lepas dah tiga botol yang 50ml.
Tiba masa cod ke rumah,dia pun bagitahu, “Ira mesti tertanyakan kenapa akak beli kerap minyak herba asmak ni”.
“Bukan akak je yang guna minyak herba asmak ni. Mak akak tu selalu sangat suka  sapu minyak herba asmak kalo lenguh lenguh kaki,mesti sapu minyak herba asmak. Selsema,batuk pun dia suka sapu minyak herba asmak je.Cepat baik katanya.Suami akak tu  resdung,taknak makan ubat,die sapu minyak herba asmak je.Lepas tu hilang lah gatal gatal kat muka,selsema pagi pagi pun cepat sembuh”.

“Akak ni mengasuh anak orang.Ada yang datang selsema ,batuk, cepat cepat akak sapu minyak herba asmak.Alhamdulillah,cepat lega,takdalah berjangkit dengan budak  yang lain.
Anak akak Adam tu pula dok main kekadang berparut kakinya,kulit kering la,akak cepat cepat sapu minyak herba asmak ni.
Alhamdulillah berkesan juga.
Minyak herba asmak ni macam macam boleh kan.”
Kak Fatima ,manjung perak.

Waahhh panjang lebar akak Fatima cerita pasal minyak herba asmak.
Bile pelanggan betul betul sapu minyak herba asmak,
keberkesanannya tak perlu di ragui lagi.Cuma sapuan secara kosisten,kita dapat manfaatnye.inshaAllah.

kredit cw:Munira

0135819100 Rabiahtun

Meleleh Leleh Air Hidung

MELELEH LELEH AIR HIDUNG

Dengar macam geli kan.Inilah realiti yang biasa kita tengok.Ibu punyalah segak cantik.Anak pula meleleh air hidung.Kalo lap dengan kain pun,tetap meleleh juga.Kasihan kan.Sampai bila nak biar macam ni.

Yang paling x syok bila nak pergi holiday bawalah kain lap hidung anak.Sekejap sekejap lap hidung.maknanya kita pergi holiday best best asyik dok lap hidung selsema anak je la.Mood holiday pun ke laut kalau macam ni.

Saya ada cadangan,yang mana sebelum keluar rumah tu,sapu dulu anak anak dengan minyak herba asmak.InshaAllah kandungan habatus sauda dalam minyak herba asmak tu melegakan selsema Dan batuk anak.Jadi ibu bercuti dengan anak anak pun dengan senang hati lah kan.

“Terima kasih munira perkenalkan akak dengan minyak herba asmak ni.Hidung anak anak asyik meleleh je keluar air hidung.Kain kecil mesti kena standby nak lap hiding

Alhamdulillah,kini akak dah Tak  bawa kain lap hidung anak setiap kali keluar berjalan.”

Kak zana,perak.

Jadi,siapa yang nak senang hati macam kak zana,lihat di komen.

Kredit cw:Munira

0135819100 Rabiahtun 

Gatalnya kulit kepala

PEDIH DAN GATALNYA KULIT KEPALA BILA BERPELUH.



ย Pernah tak akak-akak alami keadaan ni? Tengah syok layan anak-anak main kat luar, tiba-tiba datang rasa menyucuk kat kulit kepala. Geramnya rasa nak garu kepala yang gatal tu. Tapi segan, nanti orang ingat kita berkutu pulak. Apa yang boleh kita buat, tekan-tekan je dengan hujung jari. Takde nampak menggaru sangat. ๐Ÿคญ



ย Itu taktik yang Kak Wa buat la๐Ÿ˜…. Kena la cover jugak kan. Balik je rumah, hmmmmโ€ฆ. Garu kepala sepuas hati. Time tu tanggal segala kelemumur & rambut pun start luruh. Sedih la pulak.



ย Dulu-dulu rajin sangat. 2 minggu sekali Kak Wa blend daun inai + daun Bunga Raya + aloevera + minyak zaitun. Lumur kat kepala. Hasilnya memang vavavassss. Rambut lembut, wangi dan takde gatal. Tapi keadaan tu tak bertahan lama. Makin bertambah anak, makin jauh la dari kerajinan tu.



Sekarang ni senang, 3 hari sekali kita shampoo je rambut dengan Shampoo Bunga Raya Plus. Mudah, cepat, wangi dan berkesan. Walaupun shampoo ni takde buih tapi itu la yang terbaik untuk penjagaan rambut. Mula-mula memang rasa pelik tapi bila dah biasa, ok je. Susah dah nak curang dengan Shampoo lain.



ย ” Nak order lagi shampoo. Sedap guna. Kepala tak gatal”

  • Pn Liza, Perak





Shampoo tu wangi, cuma takde buih. Rambut pun nampak kurang gugur”



 Kalau korang nak try shampoo ni, jom pm segera๐Ÿ˜Š



Kredit cw:Nurul Azuwa

0135819100 Cikgu Basariah

Salam Aidiladha 1441H

Assalamualaikum



Selamat hari raya Aidiladha buat semua.



Semoga segala pengorbanan kita mendapat ganjaran di akhirat sana jika tidak di sini.



Maaf dipinta jika ada salah dan silap dari Kak Ayu dan seluruh team HQ Asmak.



Salam Aidiladha โ™ฅ๏ธ

Raya tu raya juga. SOP jangan dilupa ye ๐Ÿ˜Š




0135819100 Kak Ayu Asmak

Rawat ruam pada bayi

Assalamualaikum



Ruam bayi dan Bedak Asmak .



Newborn baby wajib ada sebotol Bedak Asmak ni. Bantu ibu-ibu selesaikan masalah ruam bayi.



Dengan cuaca panas berdenting sekarang ni, baby kerap ada ruam terutama di muka.



Apa nak buat?

.

.

Ambil air Bedak Asmak dan sapu ke bahagian yang ada ruam .



Untuk info ibu-ibu Bedak Asmak ni 100% tanah liat putih ya. Tiada steroid dalam tu.




0135819100 Cikgu Basariah

MATA LEBAM TIDUR TAK MENENTU


Ibu dan ayah yang ada anak kecil mesti pernah merasa situasi ni. Biasanya kalau anak sakit, memang tak bolehla nak tidur. Tengah malam kena bergilir-gilir berjaga sebab takut jadi apa-apa kat anak masa tengah lena tidur.



Paling seriau kalau anak batuk dan nafasnya laju. Kalau tak cukup nafas, boleh biru muka sang anak tu. Kejap-kejap, ibu bangun sapu minyak. Kejap-kejap, ayah pula bangun periksa ok ke tak.



Selesema dan batuk yang melebihi 3 hari tak boleh dipandang remeh terutama melibatkan bayi bawah 1 tahun. Kahak pekat pada leher, hidung dan rongga saluran pernafasan sangat merimaskan dan sangat berbahaya. Malahan jika dibiarkan berlarutan, bakal membawa kepada jangkitan kuman yang boleh membawa maut.



Minyak Herba Asmak mengandungi habbatussauda yang mampu membantu mencairkan kahak hanya melalui sapuan luaran sahaja. Dengan sapuan yang konsisten dan tepukan percussion yang betul, kahak yang ada dalam rongga pernafasan akan mudah dikeluarkan.



“Alhamdulillah, sesuai sangat Minyak Asmak ni dengan anak-anak. Kalau tak sebelum ni, kena bakar bawang putih atas dapur kalau anak demam dan selesema. Sekarang ni senang je ada minyak ni. Lepas mandi, sapu je kat belakang badan, dada, tapak kaki, betis dan lutut Ammar. Urut sikit-sikit. Ammar pon jarang demam dan selesema” – Puan Runiza, Perak



“Hari tu anak nampak tak selesa. Saya sapu Minyak Asmak ni, terus dia bersin keluar hingus selambak. Lega dia tidur lepas tu. Berkesan betullah minyak ni!” – Puan Fatin, Selangor



“Anak saya sekarang, kalau dia selesema ke batuk ke, dia sendiri datang bawak minyak ni suruh saya sapu. Luka pon dia cari minyak ni jugak. Memang wajibla ada kat rumah. Berbaloi beli ada banyak kegunaan dia” – Puan Suraya, Kedah



Usah bertangguh lagi dapatkan Minyak Herba Asmak untuk anak kesayangan anda. Anak sihat, hati tenang, mata tak lebam ๐Ÿ˜



๐Ÿ“ฒhttps://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

๐Ÿ“ฒhttps://BantuSayaBuangKahak.wasap.my



๐Ÿ“ฒhttps://BantuSayaBuangKahak.wasap.my



0135819100 Cikgu Basariah

Tips bisnes partime

Assalamualaikum



Sebagai seorang yang masih bekerja tapi dalam masa yang sama berniaga secara sambilan, ni 3 tips yang cikgu sentiasa amalkan



3 TIPS BERBISNES SAMBIL BEKERJA



Tips Pertama:



Utamakan kerja hakiki. Jangan tangguh kerja!Elak bawa pulang kerja ke rumah. Gunakan masa di tempat kerja sebaik mungkin untuk menyelesaikan segala tugasan. Sebaik pulang ke rumah, fokus kepada bisnes pula. Untuk bisnes Asmak ni, ambil order pada sebelah petang atau malam. Bagi pelanggan yang nak COD biasanya cikgu akan deal pada sebelah petang selepas tamat waktu bekerja.



Tips Kedua:



Buat To Do List. Setiap pagi ambil masa sekurangnya 10 minit untuk senaraikan semua perkara yang perlu diselesaikan pada hari tersebut. Kemudian, bahagikan tugasan tersebut mengikut tahap kepentingannya. Mana yang penting dan perlu segera diselesaikan, perlu diselesaikan terlebih dahulu. Jangan lupa letakkan dateline!



Tips Ketiga:



Ini merupakan tips terpenting. Jaga hubungan dengan Allah. Solat pastikan di awal waktu. Sesibuk mana pun, mesti pastikan solat diselesaikan dahulu sebelum perkara-perkara lain. In shaa Allah kerja dan bisnes akan lebih mudah, lancar dan tenang.



Selamat bekerja dan selamat berniaga! ๐Ÿ˜˜




0135819100 Cikgu Basariah

Masalah kahak?

Assalamualaikum



KAHAK BERLENDIR DAN NAFAS BERBUNYI.

.

Anak saya baru 6 bulan, yang saya perasan sekarang anak saya kerap sangat mengalami masalah kahak berlendir. Kesian tengok dia, kadang-kadang tu masa anak bernafas terdengar sekali bunyi angin nafas tu, kuat.

.

Saya cuba ikhtiar dengan menggunakan Minyak Herba Asmak. Apa yang saya selalu buat adalah, setiap waktu pagi dan malam sebelum bayi tidur saya akan sapu Minyak Herba Asmak pada bahagian dada, dan belakang badan bayi supaya dapat melegakan kahak berlendir anak.

.

Alhamdulillah, berkat izin Allah sekarang kahak berlendir anak saya semakin berkurang. Makin hari makin bertambah baik dari sebelum ini. Terima kasih pada Minyak Herba Asmak, belum cuba belum tahu tapi bila dah cuba mesti akan jadi pengguna setia Minyak Herba Asmak.

.
Mham 10ml : rm19
Mham 30ml : rm39
Mham 50ml : rm55
๐Ÿ“ฒhttps://BantuSayaBuangKahak.wasap.my
๐Ÿ“ฒhttps://BantuSayaBuangKahak.wasap.my
๐Ÿ“ฒhttps://BantuSayaBuangKahak.wasap.my


0135819100 Cikgu Basariah

Rawatan kulit sensitif

Assalamualaikum



Siapa kat sini ada anak jenis kulit Sensitif? Mai cikgu kenalkan bedak apa yang sesuai tuk anak yang kulitnya Sensitif.



Sejak guna Asmak Baby Care Powder (ABC Powder)

โŒ No More Gatal Gatal

โŒ No More Garu Garu

โŒ No More Biji Biji Merah



Kulit pulak helok jerr

โœ… Cantik Molek

โœ… Halus Mulus

โœ… Gebu Gebas



Kandungan Utama ๐Ÿ‘‡๐Ÿพ



๐Ÿ˜ Kaolin (tanah liat putih) – Atasi keradangan kulit



๐Ÿ˜ Ekstrak Portulaka – Mencegah bakteria



๐Ÿ˜ Papaya Ekstrak – Membuang sel kulit mati, Mencerahkan kulit dan Menjadikan kulit berasa lembut.



๐Ÿ˜ Lavender Essential Oil – Mengurangkan penyakit Psoriasis, Menyembuhkan luka dan sunburn dan mengurangkan kegatalan pada kulit.



Kulit Sensitif..?? Boleh la cuba ABC Powder ๐Ÿ‘๐Ÿ˜.

AsmakBabyCarePowder

Bedak ABC ni juga sesuai untuk masalah ruam kulit, ruam lampin dan kulit melecet tau ๐Ÿ˜น



Untuk pertanyaan dan tempahan, hubungi:

0135819100 Cikgu Basariah

Nikmatnya Potonguler!

“Kak Ayu, boleh share sikit pasal Potonguler ni? Selalu nampak promot, nak tahu gak.”



Meh kita kongsi ek.



Potonguler ni krimer susu tanpa gula putih. Kalau siapa yang sebelum ni suka mengopi, mengeteh, memilo guna susu pekat manis tu, bolehlah ganti dengan krimer susu. Ye la, banyak sangat guna gula putih kan tak bagus? Maciam-maciam risiko penyakit nanti.



Dah tau ke belum yang krimer susu Potonguler ni yang pertama di dunia tanpa gula putih tau. Diperbuat dari susu sebenar New Zealand yang berkualiti.

Ada 70% susu dan 30% pemanis semulajadi tanpa iaitu stevia. Eh lain sangat dengan krimer susu pekat yang ada dekat pasaran, tu manis potong kaki woo!



Berita baik untuk yang suka buat dessert sebab krimer susu ni dapat jadi bahan pengganti susu pekat kalau nak buat biskut, kek atau pastri. Dah tak risaulah nak cuba makanan manis macam ni!



Kalau yang ada penyakit diabetes, bila sesekali teringin nak rasa manis, bolehlah reward diri. Tengah diet atau nak sangat kurangkan gula putih dalam pemakanan seharian? Memang bonus untuk kalian sama.





Benda baik, takkan nak cuba sorang-sorang kan?โ˜บ๏ธ




0135819100 Ayuu Basariah