7 langkah rawat selesema bayi

Assalamualaikum

Siapa kat sini ada bayi umur bawah 1 tahun?

Stress kan bila tengok dia tiba tiba kena selesema. Nak bernafas pon susah. Nak pula batuk bungi ada berkahak. Risaunya tak payah nak cakapla. Tidoq pon tak lena.

Ni Kak Ayu kongsikan 7 petua untuk rawat selesema bayi.

Boleh la cuba sebab semua langkah ni sangat mudah

Nak lagi cepat kesan dia? Cubalah sapukan Minyak Herba Asmak. In shaa Allah lagi cepat bayi anda lega dari selesema tu.

Tak tau nak beli kat mana? Eh, kak ayu ada jual tau. Wasap atau pm je ke 0135819100. Call terus pon boleh 😀

Nak moden ke tradisional?

Tradisional VS Minyak Herba Asmak
.
.
Anak-anak anda batuk dan selesema? Ini adalah perkara paling merisaukan ibu ayah kan? Dah puas cuba pelbagai cara tradisional dan petua lama antaranya :

1. Letak kunyit pada batang hidung anaklah
2. Bakar bawang putih dan letak dalam stokin anak
3. Tumbuk bawang putih dan rendamkan dalam air panas untuk dapatkan wap dan pelbagai lagi.
.
.
Semua cara tradisional tadi tu memang terbukti berkesan tapi leceh kan untuk ibu-ibu sekarang ni untuk lakukan semua tu. Tuntutan kerja lagi, urusan rumah tangga, suami, semuanya ibu-ibu yang harus fikir dan uruskan. Tak cukup tangan dibuatnya.
.
.
Kami boleh bantu ibu-ibu untuk dapatkan penyelesaian yang cepat, mudah dan berkesan. Hanya sapukan Minyak Herba Asmak pada dada, belakang badan, tapak kaki dan ubun-ubun anak-anak setiap pagi dan sebelum tidur malam, ibu-ibu boleh tarik nafas lega sebab Minyak Herba Asmak ni membantu melegakan batuk & selesema anak anda.
.
.
Dah ramai ibu-ibu di luar sana memang percaya dan jadi pengguna setia Minyak Herba Asmak ni. Jadi jangan tunggu lagi, kalau anda nak cara yang cepat, mudah dan berkesan untuk bantu selesaikan masalah batuk & selesema anak anda, hubungi no dibawah segera ok! InshaAllah anda akan menjadi peminat no 1 Minyak Herba Asmak!

https://MinyakHerbaAsmakBerkesan.wasap.my

SUSAH BILA DAH TERJEBAK NI!

Kak Ayu pernah juai macam-macam produk sebelum ni. Asal boleh untung mesti nak jual. Untung seposen dua posen pon sanggup jual tau.

Tapi kebanyakannya tak bertahan. Dengan Asmak ni dah nak masuk tahun kelima dan semakin berkembang.

Dari modal rm270 dah jadi lebih rm12k sebulan. Macam tak percaya pon ada yang Kak Ayu boleh pergi sejauh ni.

Orang kata kerja kerajaan ni senang. Duit ada je. Memangla ada duit, tapi belum sampai gaji seterusnya dah termenung.

10 tahun lepas Kak Ayu dan suami beli rumah kat Kedah tapi tak boleh duduk sebab keja kat Perak. Sanggup ikat perut bulan-bulan time gaji masuk lambat. Yela, duit gaji kena potong bayar rumah je dah berapa. Belum lagi dengan ansuran keta, bayar pengasuh dan taska anak, insuran nyawa kami anak beranak je pon dah lebih rm1k bulan-bulan.

Makin bertambah tahun, anak bertambah. Perbelanjaan pon makin bertambah. Sewa rumah pon makin naik. Nak tak nak kena beli juga rumah lagi sebuah kat Perak ni sebab tak tahan asyik kena pindah je. Terfikir juga masa beli tu, mampu ke tak mampu ni? Ada ke duit yang tinggal untuk kami makan pada hujung bulan? Kuatkan semangat, beli juga demi keselesaan keluarga.

Rezeki dengan Asmak tak putus-putus. Setiap bulan mampu selesaikan semua bayaran ni siap ada lagi duit lebih untuk menabung.
Boleh bagi duit kat mak ayah di kampung. Boleh sedekah pada lebih ramai orang. Boleh bawa anak bercuti beberapa kali setahun ke merata tempat. Duit tak nazak dah macam dulu. Nak shopping pon tak perlu tunggu time gaji dah. Syukur sangat jumpa bisnes ni.

Tipulah kata mudah. Kalau tak usaha, takkan sampai tahap macam ni. Dengan izin Allah, sokongan keluarga dan bantuan serta ilmu berterusan dari Hq Asmak, Kak Ayu terus bertahan dengan Asmak ni malahan jualan semakin meningkat dari tahun ke tahun. 2019 ni tak sangka dapat restok produk melebihi rm120k.

Kejayaan ini bukan kejayaan Kak Ayu seorang malahan hasil kerja keras kami satu team dalam Asmak. Tahniah Team The Spartans khususnya. Terima kasih juga buat semua pelanggan atas kepercayaan kalian dengan Kak Ayu. Suka sangat bila dapat whatapps dan feedback kesihatan bertambah baik selepas guna produk Asmak ni. Alhamdulillah 😭

Tahun 2020 ni Kak Ayu berazam nak capai lebih kejayaan lagi dan bantu seramai mungkin berjaya dalam bisnes Asmak ni. Seronok bila ramai agen team Kak Ayu dapat keluar dari masalah kewangan dan beroleh kehidupan lebih baik asbab fokus berbisnes dengan Asmak. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih kan? 😀

Jom sembang tentang bisnes Asmak ni. Mungkin inilah bisnes yang korang cari selama ni 😘

Pm/call/whatapps 0135819100

#MyStory #StokisPremiumPerak

#TheSpartans #ExcellentTogether #AsmakByMhamsb #WeAreFamily

Kisah bersunat

Hai korang!

Pejam celik pejam celik dah 2 minggu cuti sekolah. Rasa macam tak bercuti pon ada ni 😂

Alhamdulillah cuti ni, anak sulung Kak Ayu dah selamat bersunat. Sekarang tengah berpantang semoga cepat dikurniakan kesembuhan.

Tahun lepas adiknya bersunat dahulu. Masa adik bersunat dulu, Kak Ayu hanya berani letak Minyak Herba Asmak selepas beberapa hari. Punyalah seriau. Dekat seminggu baru nak lega betul.

Untuk si abang kali ni, balik je rumah, terus suami kak Ayu letak Minyak Herba Asmak. Alhamdulillah memang cepat proses penyembuhannya. Hari ke dua pon nampak dah kering elok. Masuk hari ketiga dah boleh jalan dan duduk dengan selesa. Syukur sangat.

Petang ni Kak Ayu nak gerak balik ke Teluk Intan. Esok dan lusa ada kursus pula di Bentong. Kali ni hanya bawa Nurin dan suami jadi teman. Razin dan Rafif terpaksa Kak Ayu tinggal dengan mak mentua di Kedah.

Doakan perjalanan menuntut ilmu ini dipermudahkan.

Salam Jumaat ! 😘

Promosi hebat 12.12

Assalamualaikum



Kaki shopping online, install la shopback ni.

Masuk ke apps melalui link dari shopback. Nanti dapatla cashback balik selepas berjaya transaksi.


Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Sambil shopping sambil tebus balik duit. Untung kan?



Ingat, masuk dari shopback tau.



Tau la hangpa dah ketaq tangan nak shopping 12.12 tu kennnn..haha..



Hat belum install, klik link 👇👇👇 ni.



https://app.shopback.com/mys?raf=awaBQD



Dapat free rm5 lagi dalam akaun nanti. Cepat sket hangpa dapat tebus duit masuk akaun bank.



Berbelanja dengan bijak ye uolls 😘



Eh, sebelum tu nak remind. Kalau nampak produk Asmak dalam shopee ke Lazada jangan beli. Fake semua tu. Jangan kata kak Ayu tak bagitau.



Sokonglah kami peniaga Asmak yang sentiasa ikut peraturan yang ditetapkan HQ.

Nak beli produk Asmak, mai cari kak Ayu dan pengedar sah Asmak je ye 😁



0135819100 Kak Ayu

Cara atasi sembelit

Hai gais!

Dlu Kak Ayu selalu kena sembelit. Almaklumlah seorang spesies manusia yang malas minum air, makan sayur dan makan buah. Hohoho.

Alhamdulillah sejak dah tua bangka ni, kesedaran makan makanan sihat dah datang. Badan pon dah tak kuat baru nak insof. Wakakaka.

Okies, korang yang selalu sembelit tu, try la tips ni ye. Kalau ada anak tu, follow tips yang bersesuaian. Untuk baby pula, nampak macam siksa benor dia nak berak tu, sapulah minyak herba asmak kat bawah pusat dia. Urut lembut-lembut. In shaa allah setel masalah.

Try ye tips ni uolls!

Cara atasi sembelit. Amalkan gaya hidup sihat semestinya suatu kewajipan.

Promosi YES Part 2

Assalamualaikum
Disember datang dengan pelbagai tawaran hebat yang menarik.
Jangan lepaskan peluang ini ya ❤️



Jom dapatkan segera. Hadiah boleh ditukr dengan produk lain sekiranya stok telah habis.


Hubungi:

0135819100 Cikgu Basariah

Promosi YES 2019 PART 1

Pembelian produk melebihi rm50 percuma 1 buku nota kecil Asmak.

Buku ni walau kecil tapi tebal tau.

Mai roger lekaih 😘

Pm/whatapps 0135819100