RAWATAN PANTAS SAAT KECEMASAN

Baru-baru ni, anak Chaq naik basikal pastu jatuh longkang.

Sekali tengok meramu-ramu darah dia keluaq dari mulut.

Punyalah seriau tengok. Tak terpikiaq apa dah time tu nampak Minyak Asmak ja.

Teruih chaq sapu ke mulut dia.

Ni selepas 7 hari tengok alhamdulillah dah bertangkup elok dah luka dalam mulut dia tu.

Syukur alhamdulillah.

Minyak herba Asmak ni wajib simpan satu kat rumah. Kita tak tau bila nak jadi luka ke, sakit ka apa.

Chaq dah ready, hangpa dah ka?

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057gempur #AnakSihatHatiTenang #MinyakHerbaAsmak #AsmakPerak

Kenapa mesti pilih Minyak Herba Asmak?

Minyak Herba Asmak ni memang #BEST sebabnya hakak akan list dibawah untuk mudah korang baca;

🍁 Minyak tidak panas
– Minyaknya tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk. Kira elok² je. Sapu kat bayi pun boleh.

🍁 Minyak berbau wangi
– Kita suka bau minyaknya wangi. Langsung takde bau macam sapu minyak angin bila keluar berjalan tepi orang ramai.
.
🍁 Warna minyak yang lembut

  • Yang ni salah satu yang best sebab bila sapu kat badan, takde kes warna minyak tu melekat pada pakaian atau tudung.
    .
    🍁 Tekstur minyak yang tidak melekit
  • Bila sapu kat badan terasa ringan je. Takde tekstur melekit pada kulit.
    .
    🍁 Minyak cepat menyerap
    – Selepas disapu tu memang tak terasa dah kulit ni ada sapu minyak sebab cepat menyerap.
    .
    🍁 Mudah bawa travel
    – Saiz botol minyak yang kecil mudah untuk dibawa ke dalam handbag untuk ke travel ke mana sahaja.
    .
    www.wasap.my/60135819100
    .

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057gempur #AsmakPerak #MinyakHerbaAsmak #AnakSihatHatiTenang

Istimewanya Lemon

DALAM JUS ASMAK GOLD ADA JUS LEMON JUGAK TAW!!

Berikut adalah 10 kebaikan dan faedah minum Air Lemon kepada kita:

  1. Permulaan hari yang baik. Lupakan kopi! Mulakan hari dengan secawan air lemon panas sebaik sahaja bangun tidur boleh membantu merangsang dan mengaktifkan sistem penghadaman. Minum air lemon pada waktu pagi juga memberi bekalan vitamin C semulajadi yang baik untuk kita.
  2. Melegakan sakit tekak. Ciri-ciri anti-bakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu melegakan sakit tekak. Jus lemon juga boleh membantu mengurangkan mukus atau lendir dan kahak yang terhasil dalam badan. Jika anda mengalami sakit tekak, selesema atau batuk berkahak, perbanyakkan minum air lemon yang dicampur dengan madu sedikit demi sedikit sepanjang hari.
  3. Menurunkan berat badan. Jus lemon mengandungi Pectin, yang merupakan serat larut yang membantu dalam membakar lemak dan penurunan berat badan. Minum air lemon juga membantu hati menghasilkan lebih hempedu, yang membantu menghadam lemak degil.
  4. Menghalang pembentukan batu karang. Minum air lemon setiap hari meningkatkan paras citrate di dalam urin. Kajian menunjukkan bahawa ianya membantu melindungi badan kita daripada pembentukan batu karang di dalam buah pinggang.
  5. Melegakan kegatalan. Lemon bersifat antiseptik dan anti-keradangan, serta mempunyai kesan ‘pembersihan’ yang baik. Jika anda digigit serangga, gosok jus lemon di kawasan kulit berkenaan. Ia boleh membantu melegakan rasa gatal tersebut.
  6. Melawaskan sistem penghadaman. Air lemon membantu dalam perkumuhan, mengelakkan sembelit, cirit-birit, serta melegakan simptom berkaitan kembung perut, gastrik dan pedih ulu hati.
  7. Anti-kanser. Liminoid glucosides adalah sejenis flavonoid yang ada dalam lemon. Kajian mendapati ia mempunyai ciri-ciri anti-karsinogik yang boleh membantu melindungi sel-sel di dalam badan daripada rosak, seterusnya mengelakkan pembentukan sel barah.
  8. Menghilangkan bau busuk. Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Lemon juga bersifat membersih, anti-biotik dan anti-oksidan yang penting untuk kulit, serta membantu mengurangkan bau badan. Orang zaman dahulu menggunakan lemon untuk meggosok ketiak dan menyental daki di seluruh badan, bagi menggantikan penggunaan sabun.
  9. Menurunkan panas demam. Apabila rasa hendak demam, cepat-cepat minum air lemon sebanyak mungkin, bagi membantu menurunkan suhu panas demam dengan pantas.
  10. Kandungan pH yang seimbang. Walaupun lemon bersifat asid, tetapi kandungan mineral yang tinggi di dalam lemon menyebabkan ia bersifat alkali apabila masuk ke dalam badan, seterusnya membantu membuang asid serta menyeimbangkan kandungan pH di dalam badan kita.

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057gempur

JusAsmakGold #AnakSihatHatiTenang

Rasa yang masam-masam manis ini juga disukai oleh kanak-kanak

Sakura Shower Gel mandian umpama percutian di Jepun

SAKURA SHOWER GEL

Bagus utk semua jenis kulit terutamanya kulit sensitif.

📌Berfungsi sebagai:
✔ sabun antiseptic
✔ sabun antibacteria
✔ melembapkan kulit
✔ mencerahkan kulit
❌ tanpa SLS, PARABEN dan bahan kimia yang berbahaya.

📌 Sabun Mandian Natural ni diperkaya dengan Ekstrak Bunga Sakura, Aleo Vera, Rice Bran Oil dan Coconut Oil.

Fungsi bahan-bahan yang terkandung dalam Sakura Shower Gel :

🌹Bunga Sakura
Mengandungi antioksidan dan anti peradangan yang sangat baik untuk rawatan kulit. Kaya dengan jojoba oil yang dapat meregenerasi, melembapkan kulit dan mengatasi masalah kulit kusam. Penggunaan yang berterusan dapat memutihkan seluruh tubuh badan dan menjadikan kulit lebih halus gebu.

🌹Aleo Vera
Berfungsi untuk membunuh bakteria dan mempunyai ciri-ciri anti radang yang mengurangkan keradangan kulit. Kaya dengan vitamin C dan E mampu memperbaiki kulit secara semulajadi ,memelihara kulit dari terhidrat dan menghilangkan strechmark.

🌹Rice Bran Oil
Kaya dengan Vitamin E yang membantu mengekalkan kelembapan kulit serta menjadikan kulit lebih lembut dan licin. Menyuburkan sel – sel kulit dengan vitamin dan antioksidan yang meningkatkan keanjalan serta memperbaiki kulit secara keseluruhan.

🌹 Coconut Oil
Membantu mengekalkan kelembapan kulit, menjadikan kulit lebih sihat, licin di samping mengatasi masalah kulit kering. Mengandungi 3 asid lemak yang dapat membasmi kuman dan mempunyai bahan anti mikrob yang dapat mengawal serta meyembuhkan ruam, ekzema dan keradangan kulit.

500 ml : RM45

Rawat Jantung

Hari ini saya nak kongsi Resepi Ubat Jantung menggunakan Superfood Bawang Putih yang bergolek di dapur korang itu.
Cuba amalkan resepi ini, nafas akan lapang dan tiada ‘nyut-nyut’ di dada. Malah tenaga juga bertambah, tak adalah letih sangat.

Resepi mudah dan boleh dicuba di rumah

Ustaz yang sarankan amalan ini. Ustaz ini cuma minta tolong viralkan kalau berkesan, biar dapat tolong ramai orang. ☺

================================

RESEPI UBAT JANTUNG

BAHAN-BAHAN

3 ulas Bawang Putih
1 sudu besar Madu.

CARA-CARA

3 ulas bawang putih tu di cincang halus, biarkan selama 15 minit dan kemudian gaul rata dengan satu sudu besar Madu.

Kemam secara perlahan campuran bawang putih dan madu tadi. Seeloknya ambil semasa perut kosong, InshaAllah dalam masa 7 hari akan ada kesan yang ketara pada tubuh badan.

Rupanya resepi ini bukan sahaja untuk jantung, ada banyak khasiat lain seperti:

  1. Mencegah lebihan lemak pada dinding jantung.
  2. Mencegah serangan jantung dan saluran arteri tersumbat disebabkan penebalan dinding dalam pembuluh darah jantung.
  3. Menurunkan tekanan darah tinggi dan kolestrol.
  4. Merawat masalah kulit alergi dan gatal-gatal
  5. Merawat masalah cirit birit
  6. Buang toksik dalam badan
  7. Menambahkan daya ketahanan badan
  8. Menurunkan kadar gula dalam badan untuk pesakit kencing manis
  9. Mencegah penyakit kanser
  10. Mengurangkan sakit arthritis
  11. Boleh menurunkan berat badan

Lagi satu ustaz ini cakap kalau ada masalah seram sejuk, resdung dan demam berpanjangan pun bagus amalkan petua ini.

P/s Guna sudu plastik

Kredit: Nur Zahirah

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057gempur

AnakSihatHatiTenang #MaduAsmak

Tips Power Minyak Herba Asmak

Minyak Herba Asmak.


Lagi power bila di panaskan.

Dengan technology nano. Kadar resapan sangat cepat.

Hanya sapu sapu jer pun.

📯Terus muntah kahak.
📯Terus keluar hingus pekat.
📯Najis bercampur lendir.

Jangan panik pulak!

Tu semua symptom positif.
Relax dulu.

Nak bagi cepat clear kahak tu.. sapu bagi kerap.

Kalau sapu pun dah malas, malas jugak la batuk kahak tu nak sembuh.

Tu jer saya nak pesan 😄

#Asmak4u057 #057gempur

AnakSihatHatiTenang #MinyakHerbaAsmak

WeAreFamily #AlternatifSapuSapuLega

Kandungan Asmak Herbs

Sejak saya post tentang Asmak Herbs, bertalu-talu saya dapat pm bertanyakan kandungan Asmak Herbs ini.

Baiklah, di sini saya nyatakan secara umum kandungan Asmak herbs ini ya.

Nanti ada masanya saya kupas lebih detail khasiat setiap bahan ini

Antara bahan dlm Asmak Herbs (kapsul penawar resdung)

Turutan terbanyak kpd paling sedikit kandungan asmak herbs

akar mengkunyit
akar serapat
jintan hitam
tongkat ali
akar sekecut

100% SEMULAJADI

Sekiranya anda berminat mencuba produk ini, hubungi saya di talian 0135819100

Sekiranya ada tanda-tanda ini, segeralah berikhtiar menggunakan Asmak Herbs

Leganya bebas resdung

Selamat pagi!

Alhamdulillah, pagi ni bangun memang rasa perubahan sangat! Baru 3 hari consume Asmak Herbs, tidur lena sampai pagi.

Ada nak tahu pengalaman saya  mengalami resdung yang agak teruk sebelum mengambil Asmak Herbs?

😪 Sebelum ni saya selalu terjaga malam sebab hidung tersumbat teruk. Saya terpaksa bangun dan duduk sambil menghembuskan hidung untuk keluarkan lendir yang menyebabkan hidung tersumbat.

😪 Jerawat di belakang badan. Bila saya makan makanan laut seperti udang dan sotong, hidung akan terasa gatal dan berair.

😪 Selalu berkahak dan pada waktu pagi dan gatal pada mata.

Awal2 saya abaikan masalah resdung sebab tak berapa teruk. Tapi lama kelamaan resdung saya makin berlarutan. Sehingga saya mencuba Asmak Herbs Kapsul Penawar Resdung dan Minyak Herba Asmak. Kombinasi kedua ni memang sangat bagus dan berkesan.

Yang nak cuba boleh pm/whatsapp

🌸0135819100🌸
🌸0135819100🌸
🌸0135819100🌸

Saya biasa standby je Asmak Herbs bila makan ayam, udang, sotong. Rasa je gatal, terus telan 2 biji kapsul asmak herbs ni. Setel masalah! Hehe

Rawat kulit dengan essential oil

ESSENTIAL OIL


Ramai bertanya kepada saya, essential oil(eo) ni untuk apa eh?

Eo ni biasa digunakan dalam rawatan aromaterapi untuk membantu mengatasi rasa stress, membantu memperbaiki masalah pernafasan dan mengatasi masalah radang pada kulit.

Anak-anak yang susah nak tidur malam dan alami tantrum, elok sangat kita calit dengan eo ni dekat kening, hidung, belakang telinga, pelipat lengan, pelipat kaki. Boleh juga dicalit kat leher n tengkok depa. In shaa Allah dia akan rasa lebih tenang dan mudah nak tidur.

Biasanya saya memang akan suggest kombo dua minyak ni untuk baby. In shaa Allah mommy tak perlu risau anak kembong perut, sembelit, selesema, batuk dan susah tidoq malam pasni.

Kombo yang selalu saya syorkan kepada ibu dengan bayi berusia 1 tahun ke bawah

Jom tengok bahan bahan dalam minyak eo Asmak ni.

Clove oil
=-=-=-=-=
Sumber antioksidan, menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut

Nutmeg oil
=-=-=-=-=-=
Melegakan kesakitan otot, tidur yang lebih baik

Peppermint oil
=-=-=-=-=-==-=-=
Mengurangkan gatal pada kulit, menyembuhkan sakit kepala dan terapi sendi serta meringankan alergi

Sweet Almond oil
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Melembabkan kulit, mencegah keradangan kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan halus dan melindungi kulit daripada sinaran uv berbahaya.

#Asmak4u057 #057gempur

AnakSihatHatiTenang #AbcEssentialOil #MinyakHerbaAsmak #AsmakPerak

TERAPI DIRI KETIKA MANDI

Sakura Showel Gel sesuai untuk kulit yang sangat sensitif. Juga membantu masalah gatal-gatal pada kulit.

Tahukah anda?

Seseorang itu boleh kurangkan stress hanya dengan mandi?Ye,betul tu.Mandi boleh memberi ketenangan luar biasa.Tapi pastikan hanya yang terbaik di bilik mandi anda.

Keselesaan di bilik mandi juga penting.Dan apa yang anda gunakan juga memainkan peranan.

Sakura Shower Gel disukai kerana baunya yang lembut,memberi ketenangan dan terapi kepada si pemakainya.

Dan #rasabersih yang meningkatkan lagi keyakinan diri anda.

SakuraShowerGel #RasaBersih #BauLembut #TerapiWanitaSibuk