Monthly Archives: March 2019

Baru-baru ni, anak Chaq naik basikal pastu jatuh longkang. Sekali tengok meramu-ramu darah dia keluaq dari mulut. Punyalah seriau tengok. Tak terpikiaq apa dah time tu nampak Minyak Asmak ja. Teruih chaq sapu ke mulut dia. Ni selepas 7 hari tengok alhamdulillah dah bertangkup elok dah luka dalam mulut dia tu. Syukur alhamdulillah. Minyak herba Asmak ni wajib simpan satu kat rumah. Kita tak tau bila nak jadi luka ke, sakit ka apa. Chaq dah ready, hangpa dah ka? KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057gempur #AnakSihatHatiTenang #MinyakHerbaAsmak #AsmakPerak

Minyak Herba Asmak ni memang #BEST sebabnya hakak akan list dibawah untuk mudah korang baca; ๐Ÿ Minyak tidak panas โ€“ Minyaknya tidak terlalu panas dan tidak terlalu sejuk. Kira elokยฒ je. Sapu kat bayi pun boleh. ๐Ÿ Minyak berbau wangi โ€“ Kita suka bau minyaknya wangi. Langsung takde bau macam sapu minyak angin bila keluar berjalan tepi orang ramai. . ๐Ÿ Warna minyak yang lembut Yang ni salah satu yang best sebab bila sapu kat badan, takde kes warna minyak tu melekat pada pakaian atau tudung. . ๐Ÿ Tekstur minyak yang tidak melekit Bila sapu kat badan terasa ringan je. Takde tekstur melekit pada kulit. . ๐Ÿ Minyak cepat menyerap โ€“ Selepas disapu tu memang tak terasa dah kulit ni ada sapu minyak sebab cepat menyerap. . ๐Ÿ Mudah bawa travel โ€“ Saiz botol minyak yang kecil mudah untuk dibawa ke dalam handbag untuk ke travel ke mana sahaja. .…

Read more

DALAM JUS ASMAK GOLD ADA JUS LEMON JUGAK TAW!! Berikut adalah 10 kebaikan dan faedah minum Air Lemon kepada kita: Permulaan hari yang baik. Lupakan kopi! Mulakan hari dengan secawan air lemon panas sebaik sahaja bangun tidur boleh membantu merangsang dan mengaktifkan sistem penghadaman. Minum air lemon pada waktu pagi juga memberi bekalan vitamin C semulajadi yang baik untuk kita. Melegakan sakit tekak. Ciri-ciri anti-bakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu melegakan sakit tekak. Jus lemon juga boleh membantu mengurangkan mukus atau lendir dan kahak yang terhasil dalam badan. Jika anda mengalami sakit tekak, selesema atau batuk berkahak, perbanyakkan minum air lemon yang dicampur dengan madu sedikit demi sedikit sepanjang hari. Menurunkan berat badan. Jus lemon mengandungi Pectin, yang merupakan serat larut yang membantu dalam membakar lemak dan penurunan berat badan. Minum air lemon juga membantu hati menghasilkan lebih hempedu, yang membantu menghadam lemak degil. Menghalang pembentukan batu karang. Minum…

Read more

SAKURA SHOWER GEL Bagus utk semua jenis kulit terutamanya kulit sensitif. ๐Ÿ“ŒBerfungsi sebagai: โœ” sabun antiseptic โœ” sabun antibacteria โœ” melembapkan kulit โœ” mencerahkan kulit โŒ tanpa SLS, PARABEN dan bahan kimia yang berbahaya. ๐Ÿ“Œ Sabun Mandian Natural ni diperkaya dengan Ekstrak Bunga Sakura, Aleo Vera, Rice Bran Oil dan Coconut Oil. Fungsi bahan-bahan yang terkandung dalam Sakura Shower Gel : ๐ŸŒนBunga Sakura Mengandungi antioksidan dan anti peradangan yang sangat baik untuk rawatan kulit. Kaya dengan jojoba oil yang dapat meregenerasi, melembapkan kulit dan mengatasi masalah kulit kusam. Penggunaan yang berterusan dapat memutihkan seluruh tubuh badan dan menjadikan kulit lebih halus gebu. ๐ŸŒนAleo Vera Berfungsi untuk membunuh bakteria dan mempunyai ciri-ciri anti radang yang mengurangkan keradangan kulit. Kaya dengan vitamin C dan E mampu memperbaiki kulit secara semulajadi ,memelihara kulit dari terhidrat dan menghilangkan strechmark. ๐ŸŒนRice Bran Oil Kaya dengan Vitamin E yang membantu mengekalkan kelembapan kulit serta menjadikan kulit…

Read more

Hari ini saya nak kongsi Resepi Ubat Jantung menggunakan Superfood Bawang Putih yang bergolek di dapur korang itu. Cuba amalkan resepi ini, nafas akan lapang dan tiada ‘nyut-nyut’ di dada. Malah tenaga juga bertambah, tak adalah letih sangat. Ustaz yang sarankan amalan ini. Ustaz ini cuma minta tolong viralkan kalau berkesan, biar dapat tolong ramai orang. โ˜บ ================================ RESEPI UBAT JANTUNG BAHAN-BAHAN 3 ulas Bawang Putih 1 sudu besar Madu. CARA-CARA 3 ulas bawang putih tu di cincang halus, biarkan selama 15 minit dan kemudian gaul rata dengan satu sudu besar Madu. Kemam secara perlahan campuran bawang putih dan madu tadi. Seeloknya ambil semasa perut kosong, InshaAllah dalam masa 7 hari akan ada kesan yang ketara pada tubuh badan. Rupanya resepi ini bukan sahaja untuk jantung, ada banyak khasiat lain seperti: Mencegah lebihan lemak pada dinding jantung. Mencegah serangan jantung dan saluran arteri tersumbat disebabkan penebalan dinding dalam pembuluh darah…

Read more

Minyak Herba Asmak. Lagi power bila di panaskan. Dengan technology nano. Kadar resapan sangat cepat. Hanya sapu sapu jer pun. ๐Ÿ“ฏTerus muntah kahak. ๐Ÿ“ฏTerus keluar hingus pekat. ๐Ÿ“ฏNajis bercampur lendir. Jangan panik pulak! Tu semua symptom positif. Relax dulu. Nak bagi cepat clear kahak tu.. sapu bagi kerap. Kalau sapu pun dah malas, malas jugak la batuk kahak tu nak sembuh. Tu jer saya nak pesan ๐Ÿ˜„ #Asmak4u057 #057gempur AnakSihatHatiTenang #MinyakHerbaAsmak WeAreFamily #AlternatifSapuSapuLega

Sejak saya post tentang Asmak Herbs, bertalu-talu saya dapat pm bertanyakan kandungan Asmak Herbs ini. Baiklah, di sini saya nyatakan secara umum kandungan Asmak herbs ini ya. Nanti ada masanya saya kupas lebih detail khasiat setiap bahan ini Antara bahan dlm Asmak Herbs (kapsul penawar resdung) Turutan terbanyak kpd paling sedikit kandungan asmak herbs akar mengkunyit akar serapat jintan hitam tongkat ali akar sekecut 100% SEMULAJADI Sekiranya anda berminat mencuba produk ini, hubungi saya di talian 0135819100

Selamat pagi! Alhamdulillah, pagi ni bangun memang rasa perubahan sangat! Baru 3 hari consume Asmak Herbs, tidur lena sampai pagi. Ada nak tahu pengalaman saya  mengalami resdung yang agak teruk sebelum mengambil Asmak Herbs? ๐Ÿ˜ช Sebelum ni saya selalu terjaga malam sebab hidung tersumbat teruk. Saya terpaksa bangun dan duduk sambil menghembuskan hidung untuk keluarkan lendir yang menyebabkan hidung tersumbat. ๐Ÿ˜ช Jerawat di belakang badan. Bila saya makan makanan laut seperti udang dan sotong, hidung akan terasa gatal dan berair. ๐Ÿ˜ช Selalu berkahak dan pada waktu pagi dan gatal pada mata. Awal2 saya abaikan masalah resdung sebab tak berapa teruk. Tapi lama kelamaan resdung saya makin berlarutan. Sehingga saya mencuba Asmak Herbs Kapsul Penawar Resdung dan Minyak Herba Asmak. Kombinasi kedua ni memang sangat bagus dan berkesan. Yang nak cuba boleh pm/whatsapp ๐ŸŒธ0135819100๐ŸŒธ ๐ŸŒธ0135819100๐ŸŒธ ๐ŸŒธ0135819100๐ŸŒธ

ESSENTIAL OIL Ramai bertanya kepada saya, essential oil(eo) ni untuk apa eh? Eo ni biasa digunakan dalam rawatan aromaterapi untuk membantu mengatasi rasa stress, membantu memperbaiki masalah pernafasan dan mengatasi masalah radang pada kulit. Anak-anak yang susah nak tidur malam dan alami tantrum, elok sangat kita calit dengan eo ni dekat kening, hidung, belakang telinga, pelipat lengan, pelipat kaki. Boleh juga dicalit kat leher n tengkok depa. In shaa Allah dia akan rasa lebih tenang dan mudah nak tidur. Biasanya saya memang akan suggest kombo dua minyak ni untuk baby. In shaa Allah mommy tak perlu risau anak kembong perut, sembelit, selesema, batuk dan susah tidoq malam pasni. Jom tengok bahan bahan dalam minyak eo Asmak ni. Clove oil =-=-=-=-= Sumber antioksidan, menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut Nutmeg oil =-=-=-=-=-= Melegakan kesakitan otot, tidur yang lebih baik Peppermint oil =-=-=-=-=-==-=-= Mengurangkan gatal pada kulit, menyembuhkan sakit kepala dan…

Read more

Tahukah anda? Seseorang itu boleh kurangkan stress hanya dengan mandi?Ye,betul tu.Mandi boleh memberi ketenangan luar biasa.Tapi pastikan hanya yang terbaik di bilik mandi anda. Keselesaan di bilik mandi juga penting.Dan apa yang anda gunakan juga memainkan peranan. Sakura Shower Gel disukai kerana baunya yang lembut,memberi ketenangan dan terapi kepada si pemakainya. Dan #rasabersih yang meningkatkan lagi keyakinan diri anda. SakuraShowerGel #RasaBersih #BauLembut #TerapiWanitaSibuk

10/31