Kaisa SkinCare New Formula

Memperkenalkan..

🔥 🌸🌸🌺Kaisa New Formula🌺🌸🌸 🔥

🌿🌷Info Set Kaisa Skincare New Formula🌿🌷

5 in 1 :

-Facial cleanser
-Toner Facerest
-Serum Facecure
-Basic Facefood 3 in 1 with SPF 35/PA+++
-Mosturizer Facesleep

Produk penjagaan kulit ini berasaskan aloevera, minyak kelapa dara,licorice, shea butter, vitamin E dan gabungan 6 ekstrak bunga berwarna merah jambu dari negara Korea.
-Prunus mume flower
-Water lily
-Cosmos
-Rose
-Camellia
-Lotus flower

Fungsi keenam bunga ini seperti vitamin C.

Gabungan bahan aktif semulajadi ini dapat membantu mengatasi masalah kulit kering dan kusam. Kulit wajah anda akan kelihatan lebih segar, cerah dan berseri selepas mengamalkan penggunaan secara konsisten.

🌷Cara penggunaan🌷 :

1) Facial cleanser
-Tanggalkan solekan terlebih dahulu. Basah muka. Kemudian picitkan pencuci muka ke atas tapak tangan. Buihkan terlebih dahulu sebelum disapu pada kulit muka. Gosokan ke serata wajah secara perlahan-lahan dalam bentuk putaran. Bilas air secukupnya sehingga bersih.

2) Toner Facerest
Gunakan kapas dan basahkan dengan sedikit toner. Kemudian sapukan ke seluruh muka dan bahagian leher.

3) Serum Facecure
Titiskan beberapa titik serum ke atas tapak tangan. Sapukan perlahan-lahan ke seluruh muka sehingga meresap sepenuhnya.

4) Basic Facefood 3 in 1 with SPF 35/PA+++
Pada waktu siang, sapukan krim ini ke seluruh wajah dan leher sehingga meresap sepenuhnya.

5) Mosturizer Facesleep
Pada waktu malam, sapukan krim ini ke seluruh wajah dan leher sehingga meresap sepenuhnya.

🌺Kenapa Memilih Produk Kaisa Skincare? 🌺

  1. Diperbuat dari bahan natural yang terpilih sahaja dan berkualiti tinggi.
  2. Selamat di gunakan kerana tidak mengandungi bahan berbahaya.
  3. Bahan istimewa dari 6 jenis bunga dari Korea yang mempunyai fungsi sama seperti vitamin C.
  4. Berada di pasaran sejak Mei 2017 selepas selepas kajian dan diuji setahun sebelum itu.
  5. Mempunyai banyak feedback yang baik dari ramai pengguna.
  6. Dibuat di kilang GMP dan bernotifikasi dengan KKM.
  7. Hanya dijual oleh pengedar sah sahaja dan mempunyai set trial untuk percubaan dahulu.

Nak kulit baru yang lebih baik? Cubalah Kaisa Skincare New Formula. 🥰

Kaisa Skincare
Menjadikan wajahmu lebih baik

Rambut bau masam?

“MASAM KEPAM BAU RAMBUT!”

Kita semua pun tau kan rambut ni mahkota yang harus dijaga. Tak kisahlah perempuan atau lelaki. Sebab penampilan & kebersihan diri penting tambah kalau kita ni selalu jumpa orang. Dah kalau sebatu angin sepoi hapak bau rambut tu dah datang, terus kensel orang nak jumpa kita ye tak? 😳😖

Apa sebab rambut ada bau hapak & masam ni ek?

1. Jarang dibersihkan
Penyebab utama rambut berbau sebab rambut jarang dibersihkan. Mungkin anda jarang melakukan keramas sehingga rambut menjadi kotor dan berbau tak sedap terutama di bahagian kulit kepala.

2. Keringat atau peluh
Keringat ni bukan hanya menyebabkan bau badan je. Namun keringat yang keluar dari kulit kepala juga akan menyebabkan bau tak sedap pada kulit kepala dan juga rambut anda. Ni bukan terma keringat yang gigih berkerja tu yer. 😅

3. Sering mencuci rambut tanpa menggunakan shampoo
Dah kenapa tak guna shampoo ni? Ni memang cari nahas. Dah la rambut peluh melekit, masa mandi tak shampoo. Adoi! Bukan rambut je jadi berbau tau. Tapi boleh buat kilau rambut tu pun hilang.

Jadinya apa fungsi bahan dalam #SHAMPOOBUNGARAYA?

1️⃣ Bunga Raya – Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal. Ianya juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut.

2️⃣ Coconut Oil – Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang, Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban.

3️⃣ Babassu Oil – Menyegarkan kulit kepala.

4️⃣ Tea Tree Oil – Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur.

5️⃣ Jojoba Oil – Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

6️⃣ Acerola – Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat

“Alaaa tengok kandungan shampoo macam mahal je bunyiknya.”

Ya ampunnnn kita dah pernah pakai shampoo sama kualiti, kandungan sedikit tapi jauh lebih mahal tau. Jadi kenapa bayar lebih? Nak dapat rambut cantik macam buat kat spa, yang mampu milik ni pun dah okay! 🤗

🌺🌺 RM49 (500ml) 🌺🌺
🌺🌺 RM49 (500ml) 🌺🌺
🌺🌺 RM49 (500ml) 🌺🌺

Dapatkan sekarang kalau nak rambut cantik, wangi sampai suami akak pun terlanggar tiang sebab harum sangat baunya.

==> http://RawatanRambutAsmak.wasap.my/ <==
==> http://RawatanRambutAsmak.wasap.my/ <==
==> http://RawatanRambutAsmak.wasap.my/ <==

#AsmakByMhamsb
#SyampooBungaRaya
#BungaRaya
#BungaKebangsaan
#SpaDiRumah
#SpaAtHome
#RambutRosak
#Kelemumur
#RambutKusam
#RambutGatal
#GoNatural

Khasiat kopi untuk kulit

Jerawat tumbuh berganti-ganti?

Jom kita rawat dengan kopi!

Antara Kebaikan Kopi untuk Kulit

🌟Mengurangkan kesan mata ‘panda’.
🌟Mengurangkan selulit yang degil.
🌟Mencerahkah kulit.
🌟Merawat masalah rambut yang kusam.
🌟Membantu melancarkan peredaran darah.
🌟Melembutkan tapak kaki yang kasar.

SabunScrubKopi

Asmak4u07

057gempur

kulitsihatdengankopi

AsmakTelukIntan

Dap Dap Cantik

Jatuh cinta dengan Kaisa Two Way Cake ni.

Dap dap je. Calit lisptik sket. Siap! Mudah dan ringkas 😍

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057Gempur #AnakSihatHatiTenang #KaisaTwoWayCake

TanahLiatPutih #KernaDirimuBegituBerharga

Bestnya Kaisa Two Way Cake

Sejak seminggu dua ni rasa kulit muka makin lembut, parut jerawat pon kian pudar, rupanya, dalam Kaisa Two Way Cake ni ada Kaolin (Tanah Liat Putih).

Dahla senang je pakai bedak ni. Dap dap jer dengan span yang disediakan. Kalau nak bagi tahan lama, basahkan sket span tu. Efek dia macam fondesen gitew.

Muka kekal glowing dan sekata. Nak cuci pon mudah. Muka dirawat tanpa kita sedar. Patutla Kak Ayu perasan jerawat pon segan segan je tumbuh. Bonus ni 😁

Adik kakak maila cuba satu. Tak rugi pon. Muka makin peloles uolls!

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057Gempur #KaisaTwoWayCake #TanahLiatPutih

Kaolin – Tanah Liat Putih

Jom rawat muka!

Huh….seminggu lebih berpanasan di bawah teriknya sang suria gara-gara sukan. Dah jadi mcm kuda belang dah muka ni. Sian kulit. Ok la, kita manjakan dia dengan masker, kasi sejuk & segar balik.

Kita buat masker kung fu kaolin nak? Nak ajar Kung fu shaolin, kak wa pn x pernah blajo. So kak wa ajar Kung fu Kaolin je la ye😁. Senang je, x sampai seminit dah siap. Cekkidaut…

Bahan2:
1) Bedak asmak
2) hirisan timun

Cara2:
1) Campurkan sedikit bedak asmak dengan beberapa hirisan timun yang baru keluar dari peti ais.
2) Susun hirisan timun di muka. Kena baring tau, kalau sambil berdiri, mana maunye.
3) Biarkan dalam tempoh 15-20 minit.
4) Bilas muka dengan air mutlak yang suci lagi menyucikan.

Waahhh…terasa segar je kulit muka. Nak jadi putih & flawless serta-merta memang tak la tapi at least dapat menyekat jeragat dari meluaskan kawasan jajahan dia & pembiakan jerawat.

Selamat mencuba🤗

Jom Minum Air Lemon

Apa saja manfaat yang diperoleh dari minum madu dan lemon pada pagi hari?

✅Menurunkan berat badan. Siapa yang tidak terngiur dengan manfaat tersebut? Meminum madu dan lemon pada pagi hari dipercaya dapat menghancurkan lemak. Meskipun begitu, jangan hanya mengkonsumsi madu dan lemon saja, harus tetap diikuti dengan pola makan yang lebih sihat.

✅Mencegah infeksi saluran kencing. Hal ini disebabkan karena madu memiliki fungsi sebagai antibakteria dan mampu membunuh kuman penyebab infeksi. Ramuan madu dan lemon mampu membersihkan saluran kencing.

✅Membersihkan hati dari racun. Ketika kita minum berbagai ubat-ubatan dan alkohol, hati akan bekerja lebih cepat dan akan merusak fungsinya lama-kelamaan. Hati pun perlu dibersihkan untuk mencegah dari penyakit yang dapat merosakkan hati. Meminum campuran madu dan lemon mampu membantu membersihkan racun.

✅Membersihkan saluran pencernaan. Madu dan lemon berfungsi sebagai alat detox kerana madu memiliki fungsi antibakteria.

✅Membuat tubuh tidak mudah sakit. Lemon dan madu dipercaya dapat membuat tubuh lebih segar kerana dapat meningkatkan imunisasi tubuh.

Selamat hari Isnin!

Cabaran menjadikan kita lebih kuat. Setiap cabaran yang datang adalah bersesuaian dengan diri kita. Kuatkan semangat dan usah mudah menyerah kalah. Yakin boleh!