Nikmat bersakura di Malaysia

SAKURA SHOWER GEL – SABUN MANDIAN NATURAL

🌼Bau LEMBUT ,WANGI & MENENANGKAN. Terasa seperti berada di spa.
🌼Rasa bersih
🌼Bagus untuk semua jenis kulit terutama #kulit_sensitif.
🌼Sabun antiseptic & antibakteria
🌼Menjadikan kulit lebih halus & gebu
🌼Mencerahkan & melembapkan kulit
🌼Bantu atasi masalah kulit seperti #kulit_kusam, #kering, #ruam, #ekzema & #keradangan_kulit.

Sakura Shower Gel diperkaya dengan
🌸Ekstrak Bunga Sakura,
🌸Aleo Vera,
🌸Rice Bran Oil dan
🌸Coconut Oil.

Yang syioknya, sabun mandian tidak mempunyai SLS, PARABEN dan bahan kimia yang berbahaya.

Dengan Sakura Shower Gel, #tiada_ruam, #kulit_lembap, #tak_garu2 satu badan & kulit sentiasa bersih.

Kelebihan Bismillah Lima

Mari kita ketahui kelebihan-kelebihan ‘Bismillah 5′:

  1. Menghalang jin dan syaitan.
  2. Terpelihara dari bahaya dan musuh.
  3. Penawar pelbagai racun dan bisa.
  4. Penawar penyakit gila meroyan.
  5. Melegakan bengkak dan benjol.
  6. Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang.
  7. Mengubati penyakit bisa-bisa di dalam badan.
  8. Penawar segala jenis racun, santau dan bisa binatang.
  9. Boleh digunakan untuk mengubati penyakit yang tidak diketahui puncanya.

Selamat beramal 🌸

Kredit: UmrahMedik

Tak tidur lena akibat anak batuk, selesema berkahak? Jom dapatkan Minyak Herba Asmak hari ini juga! Hubungi 0135819100

Bedak Asmak Bantu Rawat Masalah Kulit

RAWATAN TANAH LIAT UNTUK #EKZEMA & #MASALAH #KULIT

➤ Anak asyik menggaru-garu sebab ekzema. Sapuan konsisten dengan #BEDAK #ASMAK dari #TANAH #LIAT mengurangkan gatal sekaligus mencantikkan kulit.
.
❝ Ekzema di muka dah semakin baik. Lepas SAPU #BedakAsmak, dulu penuh merah-merah baru ni dah bersih mukanya. Dengan izin Allah. Alhamdulillah.❞~Dalila Dali, Temerloh
.
❝ Alhamdulillah pakaikan ruam lampin hilang. Ruam dekat muka pun nampak perubahan, dah tak merah-merah lagi. Ayah pakai untuk gatal-gatal, 2 kali pakai dah nampak perubahan. ❞~Miza, KL
.
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.==.=.=.=.=.=.=.
#BEDAK_ASMAK_ sesuai_ untuk :
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.==.=.=.=.=.=.=.

👶 Bayi hingga dewasa yang menghidapi #EKZEMA & mengalami #MASALAHKULIT seperti #PSORIASIS #KUDISBUTA #KURAP #PANAU & #RUAM
👱 Golongan dewasa yang mengalami masalah #JERAWAT , #JERAGAT & inginkan kulit yang #LICIN
👦 Anak #SAKITPERUT & #KEMBUNGPERUT disebabkan #ANGIN
.
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=
#BEDAK #ASMAK
👍 50g    : RM 24
👍 150g  : RM 38
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Bahan Utama Dalam Bedak Asmak :
✔️💯 tanah liat.
✔️ Air kaolin yang bermutu tinggi

#Kandungan #Mineral #Semulajadi dalam #BedakAsmak bertindak menyerap segala kotoran & toksik dalam kukit.

~..~..~..~..~..~..~..~..~..~..
1 BEDAK ASMAK 1 FAMILY
~..~..~..~..~..~..~..~..~..~..

Tolong KLIK LINK ni 👇👇 untuk dapatkan BEDAK ASMAK dari kami 😍😍

==>http://60135819100asmak.wasap.my/
==>http://60135819100asmak.wasap.my/
==>http://60135819100asmak.wasap.my/

RAMUAN ALAM YANG “RARE”


🌸GAMAT GOLD🌸
✅Bagi penduduk pesisiran pantai Semenanjung Malaysia, spesies timun laut Stichopus horrens (2012) daripada Genus Stichopus yang lebih dikenali sebagai ‘gamat emas’ kerana warna badannya yang kekadang kelihatan dalam air seperti tongkol emas.
✅Terkenal dikalangan pengamal perubatan traditional disebabkan khasiatnya.
Gamat membantu mengurangkan penyekatan saluran pernafasan (asma), penyembuhan luka, anti bakteria dan kesan analgestik (penahan sakit semulajadi).

🌸HABATUSSASUDA🌸
✅Nama saintifiknya ialah Nigella Sativa
✅3 bahan kimia asli yang ada pada habbatussauda iaitu thymoquinone (TQ), thymohydroquinone (THQ) dan thymol
✅Mengandungi kalsium, serat, zat besi, kalium, protein, kharbohidrat dan kandungan lemak yang sihat.
✅Kebaikan habbatussauda yang tersendiri dapat membantu mengurangkan keradangan pada saluran pernafasan dan berkesan untuk mengurangkan sinusitis akut ataupun resdung.

🌸MINYAK ZAITUN🌸
✅Minyak Zaitun datang dari buah Zaitun. Pokok Zaitun tumbuh dengan subur di negara negara Mediterranean seperti Maghribi dan Itali. Minyak zaitun asli terhasil dari perahan lemak buah zaitun secara tradisional.
✅Antara khasiat Minyak zaitun adalah untuk memerahkan bibir, menyihatkan rambut, menjaga kulit wajah, mengatasi kulit kering dan lain-lain.
✅Buah Zaitun mempunyai kandungan vitamin dan mineral yang tinggi seperti Vitamin E, Zat Besi, Kalsium, Natrium, Oleuropein.
.
.
Hebat kan 3 ramuan yang saya ceritakan ini.

Memang rare sangat dalam dunia ni. Susah nak cari. 😭

TAPIIIIIII

Ramuan ini boleh didapati didalam Minyak Herba Asmak. Hebat kannnnn😍

🔥Gabungan Makanan Sunnah & Inovasi menghasilkan Minyak Herba Asmak yang berkualiti.🔥

Ramuan yang rare ini juga yang membuatkan Minyak Herba Asmak laku kerasssss. 😍😍

100% BERASASKAN HERBA

=============

👉 CARA ORDER:

WHATSAPP “ASMAK” KE 0135819100 <<
WHATSAPP “ASMAK” KE 0135819100 <<
WHATSAPP “ASMAK” KE 0135819200 <<

Salam Jumaat

Dan kita tidaklah baik selagi kita merasakan kita lebih baik dari orang lain

Kaisa SkinCare New Formula

Memperkenalkan..

🔥 🌸🌸🌺Kaisa New Formula🌺🌸🌸 🔥

🌿🌷Info Set Kaisa Skincare New Formula🌿🌷

5 in 1 :

-Facial cleanser
-Toner Facerest
-Serum Facecure
-Basic Facefood 3 in 1 with SPF 35/PA+++
-Mosturizer Facesleep

Produk penjagaan kulit ini berasaskan aloevera, minyak kelapa dara,licorice, shea butter, vitamin E dan gabungan 6 ekstrak bunga berwarna merah jambu dari negara Korea.
-Prunus mume flower
-Water lily
-Cosmos
-Rose
-Camellia
-Lotus flower

Fungsi keenam bunga ini seperti vitamin C.

Gabungan bahan aktif semulajadi ini dapat membantu mengatasi masalah kulit kering dan kusam. Kulit wajah anda akan kelihatan lebih segar, cerah dan berseri selepas mengamalkan penggunaan secara konsisten.

🌷Cara penggunaan🌷 :

1) Facial cleanser
-Tanggalkan solekan terlebih dahulu. Basah muka. Kemudian picitkan pencuci muka ke atas tapak tangan. Buihkan terlebih dahulu sebelum disapu pada kulit muka. Gosokan ke serata wajah secara perlahan-lahan dalam bentuk putaran. Bilas air secukupnya sehingga bersih.

2) Toner Facerest
Gunakan kapas dan basahkan dengan sedikit toner. Kemudian sapukan ke seluruh muka dan bahagian leher.

3) Serum Facecure
Titiskan beberapa titik serum ke atas tapak tangan. Sapukan perlahan-lahan ke seluruh muka sehingga meresap sepenuhnya.

4) Basic Facefood 3 in 1 with SPF 35/PA+++
Pada waktu siang, sapukan krim ini ke seluruh wajah dan leher sehingga meresap sepenuhnya.

5) Mosturizer Facesleep
Pada waktu malam, sapukan krim ini ke seluruh wajah dan leher sehingga meresap sepenuhnya.

🌺Kenapa Memilih Produk Kaisa Skincare? 🌺

  1. Diperbuat dari bahan natural yang terpilih sahaja dan berkualiti tinggi.
  2. Selamat di gunakan kerana tidak mengandungi bahan berbahaya.
  3. Bahan istimewa dari 6 jenis bunga dari Korea yang mempunyai fungsi sama seperti vitamin C.
  4. Berada di pasaran sejak Mei 2017 selepas selepas kajian dan diuji setahun sebelum itu.
  5. Mempunyai banyak feedback yang baik dari ramai pengguna.
  6. Dibuat di kilang GMP dan bernotifikasi dengan KKM.
  7. Hanya dijual oleh pengedar sah sahaja dan mempunyai set trial untuk percubaan dahulu.

Nak kulit baru yang lebih baik? Cubalah Kaisa Skincare New Formula. 🥰

Kaisa Skincare
Menjadikan wajahmu lebih baik

Rambut bau masam?

“MASAM KEPAM BAU RAMBUT!”

Kita semua pun tau kan rambut ni mahkota yang harus dijaga. Tak kisahlah perempuan atau lelaki. Sebab penampilan & kebersihan diri penting tambah kalau kita ni selalu jumpa orang. Dah kalau sebatu angin sepoi hapak bau rambut tu dah datang, terus kensel orang nak jumpa kita ye tak? 😳😖

Apa sebab rambut ada bau hapak & masam ni ek?

1. Jarang dibersihkan
Penyebab utama rambut berbau sebab rambut jarang dibersihkan. Mungkin anda jarang melakukan keramas sehingga rambut menjadi kotor dan berbau tak sedap terutama di bahagian kulit kepala.

2. Keringat atau peluh
Keringat ni bukan hanya menyebabkan bau badan je. Namun keringat yang keluar dari kulit kepala juga akan menyebabkan bau tak sedap pada kulit kepala dan juga rambut anda. Ni bukan terma keringat yang gigih berkerja tu yer. 😅

3. Sering mencuci rambut tanpa menggunakan shampoo
Dah kenapa tak guna shampoo ni? Ni memang cari nahas. Dah la rambut peluh melekit, masa mandi tak shampoo. Adoi! Bukan rambut je jadi berbau tau. Tapi boleh buat kilau rambut tu pun hilang.

Jadinya apa fungsi bahan dalam #SHAMPOOBUNGARAYA?

1️⃣ Bunga Raya – Merawat rambut yang keguguran dan kulit kepala yang gatal. Ianya juga melebatkan rambut, menghitamkan rambut, dan melembutkan rambut.

2️⃣ Coconut Oil – Melindungi Rambut dari Kerosakan Akibat Sinar Matahari, Menyuburkan Rambut, Sebagai Kondisioner, Mengurangkan kelemumur , Mengatasi Rambut Bercabang, Menyehatkan Kulit Kepala, memberi Protein pada Rambut, Melembapkan Rambut, Melembutkan Rambut, dan Mencegah Uban.

3️⃣ Babassu Oil – Menyegarkan kulit kepala.

4️⃣ Tea Tree Oil – Melembapkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan rambut gugur.

5️⃣ Jojoba Oil – Mengurangkan masalah rambut kusut dan gugur, membuat rambut lebih lembut dan bersinar , dan mengelakkan rambut bercabang.

6️⃣ Acerola – Menguatkan rambut hingga ke akar, menggurangkan masalah rambut gugur dan berpontensi memberi vitamin pada rambut untuk kekal sihat

“Alaaa tengok kandungan shampoo macam mahal je bunyiknya.”

Ya ampunnnn kita dah pernah pakai shampoo sama kualiti, kandungan sedikit tapi jauh lebih mahal tau. Jadi kenapa bayar lebih? Nak dapat rambut cantik macam buat kat spa, yang mampu milik ni pun dah okay! 🤗

🌺🌺 RM49 (500ml) 🌺🌺
🌺🌺 RM49 (500ml) 🌺🌺
🌺🌺 RM49 (500ml) 🌺🌺

Dapatkan sekarang kalau nak rambut cantik, wangi sampai suami akak pun terlanggar tiang sebab harum sangat baunya.

==> http://RawatanRambutAsmak.wasap.my/ <==
==> http://RawatanRambutAsmak.wasap.my/ <==
==> http://RawatanRambutAsmak.wasap.my/ <==

#AsmakByMhamsb
#SyampooBungaRaya
#BungaRaya
#BungaKebangsaan
#SpaDiRumah
#SpaAtHome
#RambutRosak
#Kelemumur
#RambutKusam
#RambutGatal
#GoNatural

Khasiat kopi untuk kulit

Jerawat tumbuh berganti-ganti?

Jom kita rawat dengan kopi!

Antara Kebaikan Kopi untuk Kulit

🌟Mengurangkan kesan mata ‘panda’.
🌟Mengurangkan selulit yang degil.
🌟Mencerahkah kulit.
🌟Merawat masalah rambut yang kusam.
🌟Membantu melancarkan peredaran darah.
🌟Melembutkan tapak kaki yang kasar.

SabunScrubKopi

Asmak4u07

057gempur

kulitsihatdengankopi

AsmakTelukIntan

Dap Dap Cantik

Jatuh cinta dengan Kaisa Two Way Cake ni.

Dap dap je. Calit lisptik sket. Siap! Mudah dan ringkas 😍

KakAyuAsmak #Asmak4u057 #057Gempur #AnakSihatHatiTenang #KaisaTwoWayCake

TanahLiatPutih #KernaDirimuBegituBerharga