Monthly Archives: July 2019

KUSANGKAKAN SELSEMA RUPA-RUPANYA..😰 Lebih kurang seminggu anak Nad selsema. Masih tak baik-baik lagi. Dia ni cukup susah bila kita nak sapu Minyak Herba Asmak di atas hidung. Pantang sungguh oi! Dia hanya bagi Nad sapu kat dada dan belakang ja. Jadi, hari-hari Nad sapu minyak kat dada dan belakang kecuali hidung. Hari Selasa minggu lepas kan,  Nad perasanla hingus dia bertukar warna koko… YEKKK!!! Bila kita dekat dengan dia bau lain macam aja. Apa lagi, Nad pon ambik putik kapas, sapukan Minyak Herba Asmak dalam lubang hidung dia. Lepas dua hari sapu, Alhamdulillah hingus pon berkurang dan mula kering. Tapi bau busuk 😷 masih ada. Nad pon suluh la lubang hidung dengan lampu dan ternampak ada satu benda di dalam lubang hidung. Mai malam Jumaat, baru Nad habaq kat Suami yang ada benda dalam lubang hidung anak. Dengan selamba ja Dina kata: ” Dina bubuh kacang dalam lubang hidung ”…

Read more

Assalamualaikum Demi masa, Manusia sentiasa dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman dan berpesan-pesan dalam kebenaran. Sebab tu Kak Ayu dan team memilih untuk menyebarkan perkara bermanfaat untuk kesihatan manusia bersama Asmak. Ayuh, sertai team kami! πŸ˜„ Asmak4u057 #057Gempur #AsmakPerak #AsmakKedah #AsmakPenang #AsmakSerataRata AnakSihatHatiTenang 0135819100 Rabiahtun

Kak Ayu ingat lagi tarikh 19 April 2019 adalah tarikh pertama Kak Ayu menerima whatapps Encik Amir yang nak tahu tentang produk penjagaan rambut. Seperti biasa soalan demi persoalan dijawab sehingga akhirnya Encik Amir bersetuju mencuba set yang mengandungi Shampoo Bunga Raya Plus, Hair Moisturizer With Serum dan Sevenis Hair Oil. Beliau mula menggunakan set lengkap ini bermua 23 April 2019. Selang seminggu kemudian, Kak Ayu follow up untuk perkembangan. Biasalah baru seminggu, belum ada perkembangan positif namun beliau mengatakan beliau suka dengan produk ini. Sebulan kemudian, beliau wasap Kak Ayu untuk beli botol besar Shampoo Bunga Raya dan Sevenis Oil. Tanggal 1 Jun 2019, beliau maklumkan kepala mula gatal. Rambut yang bermasalah dan tak lurus gugur. Cuak jugak Kak Ayu masa ni. Tapi kami berdua positif yang itu respon tanda anak rambut baru mula tumbuh. Dan tarikh 26 Jun 2019, hati Kak Ayu sangat riang. Encik Amir tunjukkan gambar…

Read more

Madu Asmak ni memang sedap dan dijamin asli tau mommies. Madu Asli dia sedap dan lembut je rasa dia. Kalau mommies jenis banyak berangin badan, elok ambil Madu Halia Bentong tu. Nak lagi kaw, perah plak dengan lemon. Pergh! Terangkat ❀️ Mommies yang nak banyakkan susu badan boleh minum Madu Kurma Merah ni. Sedap sangat rasa dia. Kalau mommies jenis tak boleh minum manis sangat, campur dengan segelas air suam. Memang kebabom! Susu pon mengalir meriah. Badan akan rasa lebih segar. Angin-angin jahat semua nyah menjauh. Jom try sebotoi mommies! 😘

Jom temui Kak Ayu di sini 😘

4 Tahap Menikmati Bacaan Quran πŸ‘‡ DIPAKSA 😧 Paksakan diri untuk terus dapat membaca al-Quran tiap hari, suka atau tidak, ringan ataupun berat, cepat atau lambat asal jangan terlewat.. terus paksakan diri… KEBIASAAN πŸ˜‘ Beberapa bentuk paksaan akan berubah menjadi ‘kebiasaan’. Kita akan merasa pelik jika tidak membaca al-Quran sehari saja. KEPERLUAN πŸ™‚ Kebiasaan yg terus di lakukan akan berubah menjadi ‘keperluan’. Di tahap ini sudah mulai tumbuh benih-benih cinta al-Quran, akan merasa rugi jika tidak membaca al-Quran KENIKMATAN 😍 Pada tahap ini membaca al-Quran sudah menjadi ‘candu’. Membaca al-Quran lama-lama adalah ‘kenikmatan’. Sedangkan ketika terlewat tidak dapat membaca al-Quran akan membuat diri resah. Kita sudah ditahap mana..?😒😒 Oleh: Ustadz Abdullah Zen, MA

Pandangan mata selalu menipu. Pandangan hati selalu tersalah. Pandangan nafsu selalu melulu. Pandangan Allah itu yang hakiki yang abadi. Tumpukan perhatian kepada urusan keluarga dan diri sendiri. Menyibuk hal orang tak mengubah masa depan kita. Hidup lebih indah jika dihiasi dengan kasih sayang dan ukhuwah tanpa perlu fitnah menfitnah. Salam khamis! ❀️

Assalamualaikum Siapa kat sini bekerja makan gaji? Ada tak yang nak cari pendapatan sampingan dengan produk mudah jual? Jom join team saya! Dengan modal serendah rm300 anda mampu mendapat keuntungan berkali-kali. Produk terbukti mujarab dengan ribuan testimoni telah diterima dari seluruh Malaysia. Bulan ni pula ada promosi pengedar baru. Dapat hadiah istimewa lagi bagi yang sertai kami sebagai pengedar Asmak. Jom hubungi saya sekarang di talian 0135819100 atau klik link wasap www.wasap.my/60135819100/nak+jadi+agen+Asmak . Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Jom ubah nasib diri dan keluarga! 😘

Anak-anak kecil lingkungan bawah 2 tahun sangat berpotensi diserang sembelit. Kalau yang menyusu badan atau minum susu pula biasanya akan terkena kembung perut dan muak susu. Ibu yang menyusu perlu kawal pemakanan agar tidak pula tersilap mengambil makanan atau minuman yang menyebabkan bayi mudah kembong perut. Antara makanan yang menyumbang masalah kembong perut adalah makan berkanji, makanan yang mengandungi kadar gula yang tinggi dan sesetengah produk tenusu. Terdapat juga sayuran dan buah-buahan yang memberi efek berbeza kepada individu. Ada orang boleh makan timun dan betik tanpa masalah, namun ada pula yang mengalami masalah kembong selepas memakannya. Jadi kena cuba dan rasai sendiri kesannya. Seeloknya cuba sepotong kecil dahulu. Saya sendiri pernah terkena kancing gigi selepas melahirkan anak kedua kerana tersilap makan sepotong betik semasa di hospital. Mujur segera misi datang berikan rawatan dan ubat demam. Setiap 4 jam suhu dan tekanan darah dipantau agar tiada masalah berlanjutan. Serik rasanya! πŸ˜†…

Read more

BUNYI KAHAK HILANG Ya Allah suka nya dengar baru 3 hari guna bunyi kahak anak pon hilang Alhamdulillah 😊 www.wasap.my/60135819100/minyak+herba+asmak #minyakherbaasmaktelukintan #agentdropshipdiperlukan

10/31