Jom kenali Bedak Callovera

BEDAK ASMAK CALLOVERA

➡️ Formulasi baharu dengan campuran calamine dan ekstrak aloe vera
➡️ Kaya dengan mineral
➡️ Tanpa campuran bahan kimia berbahaya
➡️ Halal, bersih dan suci.
➡️ Bahan aktif yang terdapat di dalam Bedak Asmak Callovera : White clay, calamine powder, ekstrak aloe vera

FUNGSI :

✅Untuk melegakan kegatalan dan kerengsaan kulit seperti ruam, eczema, cacar air, jerawat, kurap, gigitan serangga, sunburn dan lain-lain.
✅Sesuai dijadikan masker dan bedak sejuk

KELEBIHAN BAHAN AKTIF :

#White_clay (tanah liat putih)
✔ membantu mengurangkan keradangan, ruam dan kemerahan pada kulit, menyerap minyak yang berlebihan pada kulit wajah, membantu mengatasi masalah kulit berjerawat.

#Calamine_Powder
✔️melegakan kegatalan pada kulit seperti akibat daripada ruam, kesan gigitan serngga dan lain-lain.

#Aloe_Vera_Extract
✔ Melembapkan, menyegarkan dan melegakan kulit, membantu memulihkan keadaan kulit yang kering.

CARA PENGGUNAAN

✅Sapu dan ratakan pada kulit sehingga meresap. Biarkan seketika sehingga kering.
✅ Untuk Kegunaan luaran sahaja dan tidak boleh dimakan.

Www.wasap.my/60135819100/bedak+callovera

Jom sokong produk buatan muslim

Produk keluaran Muslim dari MHAMSB yang terkenal dengan #MinyakHerbaAsmak.

Jom Support

Terdiri dari Produk

#SetkesihatanAsmak
-Minyak Herba Asmak
-Madu Asli
-Madu Kurma Merah
-Madu Halia Bentong
-Jus Asmak Gold
– Fresh n Cool Therapy
-Bedak Asmak
-Bedak Callovera

#SetPenjagaanDiri
-Mandian Sakura Shower Gel
-Shampoo Bunga Raya
-Sevenis Hair Oil
-Hair Moisturizer Serum
-Sabun Skrub Kopi

#SetKecantikanDiri
-Serum
-Foundation
-FacialCleanser
-NightCream
-Compact Powder Two Way Cake

#SetResdungAsmak
-Asmak Herbs
-Minyak Herba Asmak

#SetPenjagaanBayi
-#AsmakBabyCare
-Asmak Baby Care Lotion
-Asmak Baby Care Essential Oil
-Asmak Baby Care Powder
-Asmak Baby Care wash

Nak dapatkan Produk Asmak wasap sini ye 👉www.wasap.my/60135819100/asmak+teluk+intan

#AsmakByMhamsb
#StokisAsmakPerak
#AgentDiperlukan
#DropshipDiperlukan

Anak tidur malam tak lena 🤒

BABY KEMBONG PERUT BUAT IBU BAPA BUNTU

Ada ibu-Bapa yang masih alami situasi ni 👇

😢Bangun pagi Mata macam panda
😥Penatnyer malam2 baby asyik nangis
😢Ibu Bapa tak cukup tidur berjaga malam

Ada anak kecik mesti akan lalui situasi ni

Apa tunggu lagi Kak Ayu dah jumpa solusinya.

😍 Anak tidur nyenyak
😍 Tiada lagi tangisan malam2
😍 Esok pergi kerja dengan Senang hati.
😍 ibu bapa tidur cukup
😍 Baby pergi rumah asuhan pun happy

Hanya titis sapu gosok Minyak HERBA ASMAK diperut,betis dan peha anak setiap kali lepas mandi, sebelum tidur dan waktu subuh.

Insyaallah pasti berkesan angin keluar dan poo poo pun senang.

Berminat nak cuba boleh terus wasap kakct
www.wasap.my/60135819100/nak+beli+minyak+asmak

Nak dapatkan Produk Asmak  dari kak Ayu area #TelukIntan #Langkap #ChenderongBalai dan Area berdekatan

Pos #SeluruhMalaysia

#AgentDiperlukan untuk kawasan anda

Asmak Baby Care Pilihan ibu bijak bestari

Hai mommy..ada yang mencari set lengkap untuk baby? Tapi risau nak beli yang besar takut tak serasi?

Ha, maila cuba Asmak Baby Care Trial Pack ni 😍

Apa yang ada dalam set travel ni?

Set Travel (RM45)

1) Asmak Baby Wash 30ml

Aqua – Menjadikan rambut lebih halus, lembut, dan ringan
Menjadikan rambut wangi setiap masa
menutrisi rambut dengan sempurna
Mengurangkan rambut gugur dan menyihatkan rambut
Merawat masalah rambut sensitif

Eucalyptus oil (minyak kayu putih) – Mengurangkan kulit kepala gatal dan mengatasi masalah kutu pada rambut

Chamomile flower – mengatasi kelemumur atau kerak kepala bayi dan merawat ekzema

Rose flower – memberi kelembapan pada kulit kepala dan rambut, mewangikan rambut, dan mengatasi keradangan kulit kepala.

Vit E – menyinarkan rambut, melebatkan rambut, mengurangkan masalah rambut kusut dan bercabang, menyihatkan rambut dan menguatkan rambut.

Jojoba oil – melembutkan rambut, mengatasi masalah rambut kering, dan meningkatkan pertumbuhan rambut,

Apricot oil – melembapkan rambut, memelihara rambut hingga ke akar dan menyinarkan rambut.

2) Baby Powder 10g

Kaolin – keradangan kulit tertentu seperti merawat lecet, bisul , dan keradangan kulit

Ekstrak Portulaka – mencegah bakteria

Papaya ext – membuang sel kulit mati, mencerahkan kulit, manjadikan kulit berasa lembut

Lavender essential oil – mengurangkan penyakit proriasis, menyembuhkan luka dan sunburn, mengurangkan kegatalan pada kulit

3) Baby Losyen 30ml

Aqua – memutihkan kulit, mempercepatkan proses pemulihan luka, menghilangkan parut luka

emullium delta – Mencerahkan&memutihkan kulit,membuat kulit lebih bersih dari sel2 kulit mati,penghalang sinar uv , mnghaluskan kulit

Clove oil – Sumber antioksidan, menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut

Ginger oil – melega gangguan kembung perut, menjadi penahan rasa sakit, boleh dijadikan sebagai antiseptik, baik pulih sistem pernafasan

Portulaca ext – membuang sel kulit mati, mencerahkan kulit, manjadikan kulit berasa lembut

4) Essential Oil 3ml

Clove oil – Sumber antioksidan, menjadikan kulit lembut dan menghilangkan bekas-bekas parut

Nutmeg oil – melegakan kesakitan otot, tidur yang lebih baik

Peppermint oil – mengurangkan gatal pada kulit, menyembuhkan sakit kepala dan terapi sendi serta meringankan alergi

Sweet Almond oil- melembabkan kulit, mencegah keradangan kulit, menjadikan kulit lebih lembut dan halus dan melindungi kulit daripada sinaran uv berbahaya.

PERCUMA

1 Minyak Herba Asmak 3ml

Kandungan Bahannya
=========_=

  • Habatussauda
  • Gamat Gold
  • Minyak zaitun
  • Minyak kelapa Dara

Kegunaan
=====

  • Membantu meredakan masalah batuk,
    selsema, kahak & demam
  • Boleh digunakan utk membantu
    melegakan masalah pernafasan
  • Boleh juga digunakan untuk tujuan lain

Dan PERCUMA juga 1 Tuala Muka Gebu berharga RM5 😍

dav

3 jenis Bedak Asmak

Assalamualaikum



Saya selalu menerima soalan daripada pelanggan. Saya ada masalah kulit sekian-sekian, produk apa yang sesuai dengan saya?



Ok, mai sini saya nak cerita. Semoga membantu kalian membuat pilihan yang sebaiknya ya 😁



Kenali 3 jenis bedak dalam Asmak



1. Bedak Asmak



  • bedak berbentuk cecair
  • diperbuat dari tanah liat putih dan air bertapis sahaja
  • kegunaan : untuk merawat segala masalah kulit termasuk ekzema dan psoriasis
  • tanah liat putih ini selamat untuk dimakan oleh pesakit gout dan sekiranya mengalami cirit birit
  • cara penggunaan : goncangkan bekas sehingga air dan tanah sebati. Ambil sedikit air bedak menggunakan sudu dan letakkan di kawasan kulit yang bermasalah.

    Sekiranya air bedak habis, tambahkan dengan air suling/air zam zam. Tidak boleh gunakan air paip kerana klorin akan mengubah struktur dan merosakkan kebaikan bedak ini. Untuk pesakit gout dan cirit birit, bancuh sesudu kecil bedak asmak dengan segelas air suam dan diminum.
  • kesan bergantung kepada individu, ada yang cepat dan ada yang lambat
  • sekiranya kulit menjadi kering selepaa penggunaan, lembapkan semula dengan Minyak Herba Asmak atau Losyen Asmak Baby Care
  • boleh digunakan sebagai masker pada wajah sebelum tidur
  • TIADA TARIKH LUPUT



    2. Asmak Baby Care Powder



  • berbentuk serbuk
  • diperbuat daripada tanah liat putih, ekstrak portulaka, ekstrak betik dan minyak essential lavender
  • digunakan untuk kulit bayi terutamanya yang mengalami masalah ruam lampin, merah di celahan kangkang, peha, pelipat dan di badan.
  • juga sesuai digunakan oleh dewasa yang mengalami masalah kegatalan, melecet dan kemerahan badan
  • cara penggunaan : tabur dan sapu di tempat yang sakit. Tidak boleh dimakan
  • kesan yang lebih pantas
  • ADA TARIKH LUPUT DI BAHAGIAN BELAKANG BOTOL



    3. Bedak Callovera



  • berbentuk cecair
  • diperbuat dari gabungan tanah liat putih, calamine dan ekstrak aloe vera
  • digunakan untuk merawat segala masalah kulit termasuk ekzema dan psoriasis serta memastikan kulit kekal lembap selepas penggunaan
  • cara penggunaan : sapukan di tempat yang dikehendaki.
  • tidak boleh dimakan. Untuk kegunaan luaran sahaja
  • kesan yang lebih pantas berbanding bedak asmak
  • boleh digunakan sebagai masker pada wajah sebelum tidur
  • ADA TARIKH LUPUT DI BAHAGIAN BELAKANG BOTOL


    Kalau anda nak dapatkan produk Asmak ni, anda boleh wasap saya kat nombor bawah ni ye 😊

    0135819100 Basariah

Cara pakai serum muka

Cara penggunaan Hana Booster Serum Vit C

1.Sebaiknya cuci muka guna pencuci muka yang anda ada.

  1. Sapu toner jika ada,menggunakan kapas
  2. Sapu Hana Booster Serum Vit C dengan cara titiskan terus di kulit wajah atau letak di tapak tangan dan sapu rata ke seluruh wajah dan leher.
  3. Terapkan serum menggunakan beberapa jari, tepuk biar ia meresap lebih jauh ke dalam kulit wajah.
  4. Gunakan 2 kali sehari. Pagi dan malam.Malam sebaiknya sebelum pukul 11pm dan 30 minit sebelum tidur supaya ia telah meresap ke dalam kulit dan tidak melekat pada bantal ketika anda tidur.
  5. Jangan abaikan kawasan bawah mata.

hanaboosterserum

vitamincserum

hanaserum

serum

ProjectNewTeamHBS

Perlu ke pakai serum muka?

MENGAPA BOOSTER VIT C+SERUM SANGAT PENTING DIAPPLIKASIKAN PADA KULIT WAJAH?
.
✔BOOSTER VIT C+ SERUM bukan saja mengurangkan radang yang berlaku pada kulit muka yang kemerah-merahan disebabkan oleh jerawat, bahkan membantu mengurangkan berlakunya jerawat.
.
✔BOOSTER VIT C+ SERUM adalah agen yang paling UTAMA yang diperlukan oleh kulit dalam proses pembentukan kolagen yang bertanggungjawab membantu dalam merawat PARUT jerawat untuk menjadikan ianya LICIN dari kesan lopak akibat jerawat.
.
✔BOOSTER VIT C+ SERUM membantu mengurangkan dan merawat PIGMENTASI pada kulit yang terjadi disebabkan pelbagai faktor seperti proses penuaan, pancaran sinaran matahari, perubahan hormon semasa mengandung dan sebagainya.
.
Oleh itu, jika anda ingin mendapatkan kulit licin yang sihat dan cantik, BOOSTER VIT C+ SERUM adalah produk kulit yang WAJIB ada untuk kegunaan sehari hari !
.

Risaunya. Halal ke tak ni?

Sekarang ni banyak isu status produk halal ke tak? Ragu-ragu nak guna. Tak kisah samada yang kita selalu sapu atas kulit kita atau yang masuk ke dalam badan kita melalui cara pemakanan.

Kenapa nak pening2 sedangkan banyak pilihan untuk kita cari dan tuju? Nak dengan tak nak je.

Terasa mahal? Anda lebih pentingkan hanya pada harga atau terus-teruskan support produk yang mungkin tidak disahkan status halal? Kalau dah tahu, takkan nak guna lagi kan?

Ni nak bagi tahu #MinyakHerbaAsmak yang sekarang dok viral sana sini dah tentu Produk Keluaran Muslim dari MHAMSB.

Tak perlu rasa ragu dan curiga sebab diakui status lulus MAL KKM dan berdaftar dengan KKM.

Jangan tunggu lama-lama nak dapatkan satu. Takut nanti sakit dah melarat, satu family celaru. Haru!

Bahaya guna bedak Talkum!

Bedak Talkum bahaya?

‘Seorang bapa menyesal membiarkan anak bermain dengan bedak yang mempunyai talkum’

Menurut Encik Faridzul Asyraf Mat Arifin ,dulu dia tak ambik kisah sangat bila anaknya bermain bedak. Sehinggakan suatu hari anaknya batuk tak kebah.

Something wrong. Encik Faridzul Asyraf Mat Arifin , terbaca tentang bahaya akibat tidak menggunakan bedak yang ada talkum dengan betul. Sebab tu ada beberapa company, akan tulis siap-siap cara penggunaan yang betul dibelakang botol.

Tapi lebih baik pilih yang bebas talkum untuk kebaikan bersama.

Beliau menasihatkan kepada para ibu bapa agar lebih cakna dan bijak dalam memilih barangan untuk anak-anak.

Nak tahu tak? Asmak Baby Powder bukanlah bedak talkum. Dalam Asmak Baby Care semua kandungan nya adalah daripada sumber semulajadi dan bebas bahan kimia serta bebas talkum.

Jom semak apa kandungan yang ada dalam Asmak Baby Powder?

  1. Koalin ( tanah liat putih )
    • membantu membuang sel kulit mati
    • mencerahkan kulit
    • menjadikan kulit lebih lembut
  2. Ekstrak Portulaca.
    • membantu mencerahkan kulit
    • membantu mencegah kulit gelap
  3. Ekstrak Betik
    • membantu merawat masalah melecer, bisul dan psoriasis.
  4. Lavender Essential Oil
    • dapat merawat kecederaan bengkak akibat terhantuk/ lebam.
    • boleh mengurangkan kegatalan
    • boleh merawat luka kecil.

Semuanya bahan semulajadi yang mempunyai khasiat dan manfaatnya yang tersendiri. Dan yang paling penting ianya selamat untuk bayi.

Ada yang selamat, kenapa nak pilih yang berisiko?

Minyak Herba Asmak

Kredit to : Team Faz

bedakbaby

AsmakBabyCare