Rahsia Minyak Herba Asmak

Kata Bomba–CINTA xboleh dipadam…

Kata Polis–CINTA itu sukar ditangkap…

Kata Tentera–CINTA itu xboleh ditembak…

Kata Ustaz–CINTA itu anugerah…

Kata Doktor–CINTA xdapat untk diubati…

Kata Guru–CINTA xboleh untk dipelajari…

Kata Hakim–CINTA xboleh dihukum

Kata Pelukis–CINTA itu indah…

Kata Ulama–CINTA Allah kekal abadi…

Kata Aku — CINTA #MinyakHerbaAsmak sentiasa ada disisiku setiap hari kekal dihati hahahaha 😂😂😂

Asmak Business Mentoring Q4

Alhamdulillah selesai kursus bersama Team Asmak. Memang best banyak ilmu baru diperolehi hasil perkongsian leader-leader hebat Asmak.

Makin bersemangatlah Kak Ayu selepas ini.

Yang pastinya, Minyak Herba Asmak setia menemani di mana-mana sahaja 😍

Sayang anak? Baca ni!

MUMMY KALAU SAYANG DIRI DAN ANAK TOLONG BACA NI

Minggu ini kita dikejutkan dengan berita seorang artis dan seorang doktor pakar yang sangat terkenal.

Artis dikatakan menjual produk yang tidak berdaftar. Begitu juga dengan doktor pakar berkenaan.

Pentingnya mummy check dulu setiap produk yang digunakan untuk diri sendiri dan anak. Bukan main guna atau makan.

Produk luaran satu hal. Produk makan lagi kena semak. Under pemakanan ke, under MAL ke.
Senang je, kalau benda dalam kapsul dan ada tuntutan perubatan, wajib ada MAL ye.

Satu lagi, yang ramai tak tahu, produk HOMEMADE pun wajib berdaftar ye. Ia bukan lesen untuk anda mengeluarkan produk sesuka hati. Jangan ingat produk kilang je kena berdaftar, homemade pun kena berdaftar.

Jadilah pengguna yang bijak. Jangan main bedal semua produk kat pasaran. Sayangi buah pinggang anda.

Kisah Aprikot

Siapa kat sini suka makan buah aprikot?

Kak Ayu suka yang versi kering. Pernah beli yang biasa tapi tak berapa berkenan. Agaknya tak cukup masak kot masa tu.

Tahu dak apa khasiat aprikot? Jom tengok poster ni 😄

Set Berpantang Ibu Moden

Hi hangpa, ni Kak Ayu nak cerita sket.

Setelah tengok Doktor, Mak Bidan ngan Nenek Kebayan debat pasal pantang maka lahirlah “Modesional”. Tau dak apa maksudnya?

Modesional = Moden + Tradisional

Pantang tempoh memanjakan diri ok.. Bukan menyiksa diri.. Manjakan diri dengan set bepantang yg anda suka, dengan wangian dengan kesegaran.. Membangkitkan mood tenang dan bahagia mempercepatkan proses penyembuhan.

++++++++++++++++++++++

MODESIONAL REVOLUSI BERPANTANG IBU MASA KINI

🎀Pantang adalah tempoh memanjakan diri dalam melalui proses penyembuhan.

🎀#SetBerpantang #Asmak #CareMe amat sesuai bagi ibu yang berpantang cara moden mahupun tradisional kerana ia lengkap keperluan untuk ibu dan bayi.

Boleh juga digunakan pada waktu hamil, berpantang dan habis pantang kerana ianya set istimewa yg diciptakan fleksibel sesuai untuk kegunaan para Ibu.

Jom kita tengok apa kandungan dan kegunaannya

🌻Losyen Ibu 🌻

i) Ginger Extract / Halia – dpt mengembalikan bentuk badan asal & melangsingkan badan -mengurangkan rekahan di perut selepas mengandung
ii) Argan Oil – Membantu Memudarkan Parut dan Mencantikkan Kulit
iii) Menthol – Sebatian organik yang biasanya diperoleh daripada daun pudina ini berfungsi menyejuk dan menyegarkan kulit
iv) Minyak Kayu Putih – membantu mengurangkan sakit pinggang, lenguh-lenguh pada badan

🌺Pencuci Wanita🌺

i) Sireh – membantu menyembuhkan keputihan, kegatalan & kesihatan pada bahagian intim wanita
ii) Glycerin – berupaya untuk mengekalkan kelembapan kulit. Selain itu, ia juga berperanan untuk mempercepatkan proses penyembuhan, mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.
iii) Menthol – Sebatian organik yang biasanya diperoleh daripada daun pudina ini berfungsi menyejuk dan menyegarkan kulit.
iv) Coco Betaine – Sebatian organik yang terhasil daripada minyak kelapa berfungsi sebagai agen pembuih di samping membantu memelihara kelembapan kulit pada bahagian intim.
v) Manjakani – Merawat alat sulit wanita membersihkan bakteria di bahagian intim wanita.
vi) Daun lidah buaya – Melembapkan kulit kering di bahagian intim wanita.

🌷Minyak Pilis🌷

i) Lavender (Essential Oil) – memberi ketenangan dan Meredakan sakit kepala.
ii) Peppermin Essential Oil @ daun Pudina – mengurangkan risiko masalah penghadaman, angin, pedih hulu hati dan sakit kepala dan sengal badan akibat angin.
iii) Paraffinum Liquidum – digunakan dalam rawatan, sebagai kawalan, pencegahan, & penambahbaikan penyakit, keadaan dan gejala berikut seperti sembelit.

💮Minyak Bayi💮

i) Peppermin Essential Oil @ daun Pudina – menenangkan bayi
ii) Menthol – membantu melegakan bayi jika alami kembung perut
iii) Paraffinum Liquidum – Merawat sembelit & kulit kering atau bersisik

🍁Balm Bayi🍁

i) Beeswax – sarang madu lebah asli
ii) Lemon ( essential oil) – utk selesema bayi
iii) Eucaplyptus ( essential oil) – batuk
iv) Estrak pudina – menenangkan tubuh bayi

Boleh juga digunakan pada

⭕Tempoh Hamil
⭕Dalam Pantang
⭕Selepas Habis Pantang

FREE GIFT STOKIN BERPANTANG DAN TUALA MUKA GEBU EKSLUSIF ASMAK (SEMENTARA STOK MASIH ADA)

ABC Tanda Kasih Ibu

Selembut belaian ibu!

Bau herba yang wangi. .
dan diperbuat dari bahan terpilih serta berkualiti.

Setiap sentuhan amat bermakna buat si manja.

Asmak Baby Care

Kenali Resdung

Assalamualaikum.

Korang ada resdung? Apa, tak pasti?

Ok, jom tengok info grafik ni. Semoga membantu anda mengenali resdung 😄

Kenali Ekzema serta kaedah rawatannya

Anak anda ada tanda-tanda ini?

  1. Tompok gatal pada kulit
  2. Kulit jadi kering
  3. Kulit jadi kemerahan
  4. Bengkak kecil yang berair?

Jika ya, dia mungkin penghidap ekzema.

Ekzema tu apa?

Ekzema ni sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan kulit bersisik.
Penyakit ni ada kaitan dengan kulit yang terlalu sensitif.

Kanak-kanak biasanya terkena ekzema sebelum usianya 5 tahun. Selepas dari itu, sekiranya dia tiada asma atau alahan, biasanya ekzema dia akan hilang.

Bagaimana nak bantu anak yang ada ekzema ni?

  1. Pastikan anak diletakkan di bilik yang nyaman dan selesa. Maksudnya bilik tu sejuk tak panas. Pasang kipas atau pendingin hawa.
  2. Elak mandikan anak menggunakan air panas atau air suam. Mandi guna air paip biasa. Jangan guna air ais pula.
  3. Elak pakaikan anak dengan baju yang berlapis-lapis. Seeloknya pakaikan pakaian yang nipis dan berasal dari kain kapas. Kain kapas lebih baik menyerap peluh.
  4. Elakkan penggunaan fabrik yang kasar. Kalau tuala pon, pilih yang gebu dan lembut untuk anak.
  5. Jangan gunakan sabun semasa mandi. Ramai bayi dan kanak-kanak yang ekzema kerana alahan terhadap sabun.
  6. Gunakan krim pelembap selepas badan anak dikeringkan selepas mandi. Ibu boleh sapu Losyen Bayi atau Essential Oil dari Asmak Baby Care yang lembut dan mesra kulit bayi. Bagi ekzema yang teruk, boleh sapukan Minyak Herba Asmak disusuli dengan Bedak Callovera atau Bedak Asmak.
  7. Awasi makanan yang menyebabkan alahan dan dapatkan nasihat doktor.