Rambut sihat dan lebat

Assalamualaikum



Ni kisah Nurin.



Rambut lurus memang selalu jadi serabut. Bila makan je, suka garu kepala. Dah melekat-lekat makanan kat rambut abis berselirat. Syukur ada HMS ni. Sapu jap, pastu sikat, dah cantik lurus balik.



Dlu rambut dia segan silu nak tumbuh. Mama dah risau botak anak mama. Syukur sekarang lebat dan cepat panjang. Dia sendiri pon pandai dah sapu serum ni. Wangi plak tu. Seronok nak cium. Hehe.



Satu keluarga boleh guna. Suami dan anak-anak pakai hari-hari buat ganti minyak rambut.



Hangpa tengokla botoi tu pon dah comot depa suka main baling-baling. Mujoq plastik so tahan lasakla 😹


Ni info produk 👇🏾



HAIR MOISTURIZER WITH SERUM



✓ VITAMIN untuk rambut anda.

✓ MELEMBAP dan MERAPIKAN rambut anda.

✓ Tidak berminyak, tidak melekit, mudah digunakan.

✓ Menjadikan RAMBUT lebih SIHAT dan KUAT.

✓ MEMBAIKI rambut yang ROSAK.

✓ RAMBUT lebih MUDAH DIURUS bila-bila masa dan di

mana jua.

✓ 2 x lebih cepat MENGATASI masalah RAMBUT GUGUR.

✓ Tahan lebih lama.



Sebotol 200ml berharga rm80



Untuk tempahan dan pertanyaan berkaitan produk, hubungi:
0135819100 Rabiahtun

Kenapa Asmak?

Sebab apa ramai kata produk Asmak best sangat ye?

Sebab utama dengan izin Allah.
Sebab kedua ia bukan petik dari kilang produk sedia ada. Kami akan buat kajian ringkas dulu bahan utama dan produk macam mana kami nak.

Kami juga kaji pasaran serba sedikit. Ambil tahu apa pasaran nak.

Lepas tu bermulalah proses dengan kilang yang memang kami pilih.

Untuk info produk Asmak semuanya dengan 7 buah kilang bukan sebuah kilang. Kerana setiap kilang kepakaran dan kelebihan berbeza.

Kami berbincang dengan kilang supaya chemist mereka boleh cadangkan bahan lain yang sesuai digabungkan kerana itu kepakaran mereka.

Mereka akan R&D dan berikan sample. Reject sampai 10 kali tu biasa. Dekat sini sahaja ambil masa berbulan. Pakai sendiri dan mereka yang terdekat.

Jika berpuas hati, minta dia buat sample lagi dalam 50 – 200 unit untuk beri pada agen dan pelanggan pula. Jika fasa ni dapat feedback positif, baru kami proceed. Sini pun ambil masa berbulan.

Jika tak berpuas hati, kami akan batalkan dan buat lain.

Walaupun nampak Asmak macam banyak produk tapi tak ada yang kami buat cincai. Semua ada proses tersendiri. Dan ada satu tahun tu saya tak cukup tidur, buat kajian sikit, cari sendiri material untuk packaging dan banyak lagi.

Dan sepanjang buat produk, ada 2 produk yang kami stop pengeluaran atas sebab 1)produk jadi bermasalah 2)produk makanan ala-ala jamu.

Produk kedua kami batalkan saya berasa lega sebab saya memang tak berapa suka nak jual produk yang kita tak tahu kesan jangka masa panjang pada pengguna. Tak naklah jadi pendosa tanpa sedar kan. Walaupun ada permintaan tapi keselamatan pengguna lebih penting buat kami.

Sekadar berkongsi. Nanti saya sambung lagi kalau ramai suka.

Orang selalu cakap senang buat produk. Ye, jika anda jenis cincai.

AsmakStory

Nfam,
Semua orang boleh buat produk, tapi tak semua boleh menjual. Produk yang dibuat dari hati insyaAllah akan memberi kesan yang jauh lebih baik pada pengguna.

Produk HOT musim PKP

Asmak Herbs ni antara produk terlaris dalam Asmak. Ramai pulak mencari musim PKP ni. Almaklumlah bila dok rumah asyik makan je kan. Silap makan sikit mulalah achum achum je kerjanya.

Si Rafif dan Nurin pon makan ni. Dua beradik ni memang potensi resdung. Kena habuk je dok bersin-bersin. Alhamdulillah ada ni membantu sangat.

Hari tu stok licin boliau teruih kat Hq. Alhamdulillah dah mendarat. Kak Ayu memang selalu standby lebih Asmak Herbs ni sebab satu keperluan dah kat kami selain Minyak Herba Asmak. Lagi best, korang yang sembelit tu pon elok try. Boleh membantu melawaskan tau 😘

Untuk tempahan, hubungi 0135819100 atau klik sahaja link www.wasap.my/60135819100/asmak+resdung

Norma baru Malaysia?

Assalamualaikum



Menerusi perkongsian Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di Twitter, keadaan kita tidak akan sama seperti dahulu lagi. Kita harus mengamalkan norma yang baru.



Apakah norma baru tersebut? Berdasarkan perkongsian KKM, ianya adalah Elakkan 3C dan Amalkan 3W.



Avoid 3C/Elakkan 3C



Crowded places

Confined spaces

Close conversations



Practice 3W/Amalkan 3W



Wash

Wear

Warn



Hadiahkan yang tersayang dengan set lengkap pencegahan virus. Anda beli, kami hantarkan. Boleh request nak tulis apa dekat wish card nanti.



Nak dapatkan harga borong pun ada ready stock siap dapat free gift.



Boleh PIEM atau whatsapp http://wasap.my/60135819100/asmak+care




0135819100 Cikgu Basariah

Resepi Ayam Madu Golek

Assalamualaikum



Pertama kali dalam hidup berjaya buat ayam golek ni. Rasa bahagia sekali tengok hasilnya sangat anggun. Rasa pon boleh tahan. Cuma silap terkurang garam jek. Al maklum puaseeee..hehe.



Ok, ni Kak Ayu kongsikan resepi ayam golek ala-ala Kenny Rogers ni. Modififikasi sket resepi asal yang ditemui dari beberapa group masakan dan mingguan wanita.



AYAM PANGGANG MADU ALA KR



Bahan-bahan



1 ekor ayam

1 labu bawang besar

5 ulas bawang putih

1 senduk Madu Halia Bentong

2 sudu makan oren sunquick

2 senduk sos blackpaper

1 kuib pati ayam

3 sudu makan marjerin (cairkan kejap atas api)

1 biji kentang (rebus empuk, nak cepat empuk, potong kecik sket br rebus)

1 sudu garam(ikut saiz ayam)



Cara-cara:



Blend semua bahan dan lumur kat ayam luar dan dalam. Perap selama 3-4 jam.



Bakar pada suhu 220°C selama 60 minit (bergantung pada saiz ayam masing-masing). Cucuk sket untuk tentukan ayam dah masak.



SELAMAT MENCUBA!

ResepiSihatByAsmak

ContestMasakanAsmak


0135819100 Cikgu Basariah

Resepi Kambing Bakar

Assalamualaikum



Hari ni perap kambing dengan madu halia bentong ni. Senang kojo den.



Yang pasti sedap dan lembut je daging kambing ni.



Ada la simpan beberapa ketul untuk bersahur nanti.



Mudah je bahan perapannya:

  1. 2 sudu serbuk jintan manis
  2. 3 sudu serbuk ketumbar
  3. 1 sudu serbuk jintan putih
  4. 3 sudu sos tiram
  5. 3 sudu sos lada hitam
  6. 4 sudu madu halia bentong
  7. Sesudu cili boh
  8. Sedikit minyak zaitun/minyak masak
  9. 5 keping hirisan daging kambing



    Gaul sebati. Perap dalam 1-2 jam. Lagi lama lagi sedap. Bakar 45 minit suhu 200°C atau sehingga masak.



    Kalau ada habbatussauda tu tabur sekali lagi umpph. Beli madu ni, habbatussauda dapat free je uolls.





Selamat mencuba! 😋

resepiSihatByAsmak

contestMasakanAsmak

maduHaliaBentong


0135819100 Cikgu Basariah