Monthly Archives: July 2020

Assalamualaikum Selamat hari raya Aidiladha buat semua. Semoga segala pengorbanan kita mendapat ganjaran di akhirat sana jika tidak di sini. Maaf dipinta jika ada salah dan silap dari Kak Ayu dan seluruh team HQ Asmak. Salam Aidiladha ♥️ Raya tu raya juga. SOP jangan dilupa ye 😊 0135819100 Kak Ayu Asmak

Assalamualaikum Ruam bayi dan Bedak Asmak . Newborn baby wajib ada sebotol Bedak Asmak ni. Bantu ibu-ibu selesaikan masalah ruam bayi. Dengan cuaca panas berdenting sekarang ni, baby kerap ada ruam terutama di muka. Apa nak buat? . . Ambil air Bedak Asmak dan sapu ke bahagian yang ada ruam . Untuk info ibu-ibu Bedak Asmak ni 100% tanah liat putih ya. Tiada steroid dalam tu. 0135819100 Cikgu Basariah

Ibu dan ayah yang ada anak kecil mesti pernah merasa situasi ni. Biasanya kalau anak sakit, memang tak bolehla nak tidur. Tengah malam kena bergilir-gilir berjaga sebab takut jadi apa-apa kat anak masa tengah lena tidur. Paling seriau kalau anak batuk dan nafasnya laju. Kalau tak cukup nafas, boleh biru muka sang anak tu. Kejap-kejap, ibu bangun sapu minyak. Kejap-kejap, ayah pula bangun periksa ok ke tak. Selesema dan batuk yang melebihi 3 hari tak boleh dipandang remeh terutama melibatkan bayi bawah 1 tahun. Kahak pekat pada leher, hidung dan rongga saluran pernafasan sangat merimaskan dan sangat berbahaya. Malahan jika dibiarkan berlarutan, bakal membawa kepada jangkitan kuman yang boleh membawa maut. Minyak Herba Asmak mengandungi habbatussauda yang mampu membantu mencairkan kahak hanya melalui sapuan luaran sahaja. Dengan sapuan yang konsisten dan tepukan percussion yang betul, kahak yang ada dalam rongga pernafasan akan mudah dikeluarkan. “Alhamdulillah, sesuai sangat Minyak Asmak ni…

Read more

Assalamualaikum Sebagai seorang yang masih bekerja tapi dalam masa yang sama berniaga secara sambilan, ni 3 tips yang cikgu sentiasa amalkan 3 TIPS BERBISNES SAMBIL BEKERJA Tips Pertama: Utamakan kerja hakiki. Jangan tangguh kerja!Elak bawa pulang kerja ke rumah. Gunakan masa di tempat kerja sebaik mungkin untuk menyelesaikan segala tugasan. Sebaik pulang ke rumah, fokus kepada bisnes pula. Untuk bisnes Asmak ni, ambil order pada sebelah petang atau malam. Bagi pelanggan yang nak COD biasanya cikgu akan deal pada sebelah petang selepas tamat waktu bekerja. Tips Kedua: Buat To Do List. Setiap pagi ambil masa sekurangnya 10 minit untuk senaraikan semua perkara yang perlu diselesaikan pada hari tersebut. Kemudian, bahagikan tugasan tersebut mengikut tahap kepentingannya. Mana yang penting dan perlu segera diselesaikan, perlu diselesaikan terlebih dahulu. Jangan lupa letakkan dateline! Tips Ketiga: Ini merupakan tips terpenting. Jaga hubungan dengan Allah. Solat pastikan di awal waktu. Sesibuk mana pun, mesti pastikan…

Read more

Assalamualaikum KAHAK BERLENDIR DAN NAFAS BERBUNYI. . Anak saya baru 6 bulan, yang saya perasan sekarang anak saya kerap sangat mengalami masalah kahak berlendir. Kesian tengok dia, kadang-kadang tu masa anak bernafas terdengar sekali bunyi angin nafas tu, kuat. . Saya cuba ikhtiar dengan menggunakan Minyak Herba Asmak. Apa yang saya selalu buat adalah, setiap waktu pagi dan malam sebelum bayi tidur saya akan sapu Minyak Herba Asmak pada bahagian dada, dan belakang badan bayi supaya dapat melegakan kahak berlendir anak. . Alhamdulillah, berkat izin Allah sekarang kahak berlendir anak saya semakin berkurang. Makin hari makin bertambah baik dari sebelum ini. Terima kasih pada Minyak Herba Asmak, belum cuba belum tahu tapi bila dah cuba mesti akan jadi pengguna setia Minyak Herba Asmak. .Mham 10ml : rm19Mham 30ml : rm39Mham 50ml : rm55📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my 0135819100 Cikgu Basariah

Assalamualaikum Siapa kat sini ada anak jenis kulit Sensitif? Mai cikgu kenalkan bedak apa yang sesuai tuk anak yang kulitnya Sensitif. Sejak guna Asmak Baby Care Powder (ABC Powder) ❌ No More Gatal Gatal ❌ No More Garu Garu ❌ No More Biji Biji Merah Kulit pulak helok jerr ✅ Cantik Molek ✅ Halus Mulus ✅ Gebu Gebas Kandungan Utama 👇🏾 😍 Kaolin (tanah liat putih) – Atasi keradangan kulit 😍 Ekstrak Portulaka – Mencegah bakteria 😍 Papaya Ekstrak – Membuang sel kulit mati, Mencerahkan kulit dan Menjadikan kulit berasa lembut. 😍 Lavender Essential Oil – Mengurangkan penyakit Psoriasis, Menyembuhkan luka dan sunburn dan mengurangkan kegatalan pada kulit. Kulit Sensitif..?? Boleh la cuba ABC Powder 👍😍. AsmakBabyCarePowder Bedak ABC ni juga sesuai untuk masalah ruam kulit, ruam lampin dan kulit melecet tau 😹 Untuk pertanyaan dan tempahan, hubungi: 0135819100 Cikgu Basariah

“Kak Ayu, boleh share sikit pasal Potonguler ni? Selalu nampak promot, nak tahu gak.” Meh kita kongsi ek. Potonguler ni krimer susu tanpa gula putih. Kalau siapa yang sebelum ni suka mengopi, mengeteh, memilo guna susu pekat manis tu, bolehlah ganti dengan krimer susu. Ye la, banyak sangat guna gula putih kan tak bagus? Maciam-maciam risiko penyakit nanti. Dah tau ke belum yang krimer susu Potonguler ni yang pertama di dunia tanpa gula putih tau. Diperbuat dari susu sebenar New Zealand yang berkualiti. Ada 70% susu dan 30% pemanis semulajadi tanpa iaitu stevia. Eh lain sangat dengan krimer susu pekat yang ada dekat pasaran, tu manis potong kaki woo! Berita baik untuk yang suka buat dessert sebab krimer susu ni dapat jadi bahan pengganti susu pekat kalau nak buat biskut, kek atau pastri. Dah tak risaulah nak cuba makanan manis macam ni! Kalau yang ada penyakit diabetes, bila sesekali teringin…

Read more

Assalamualaikum Orang lelaki kalau cakap pasal madu yang tambah 2 3 4 tu laju ek? Tak tahu ke ada cara lain nak bahagia berdua je sambil jaga kesihatan sama-sama? Tak marah kalau mampu. Tapi kalau madu yang satu ni  pasti mampu teruk! Sekali 3 botol satu masa pun boleh grab! Tengok isteri tiap-tiap melolong dengan anak-anak dah macam rupa tarzan Malaya. Kadang jadi tarzan, kadang siang, kadang hulk. Sampai naik perit anak tekak isteri tu. Bila dah sakit tekak, cuba suami bancuhkan isteri dengan Madu Asli suam-suam letak lemon sikit. Orang perempuan boleh terus rasa hilang penat seharian urus anak-anak & rumahtangga tau. Ada hari isteri tu tak selesa perut tak sedap, kadang terlewat makan, sibuk urus rumahtangga, badan sakit-sakit banyak angin kan. Sekarang ni spa tempat urut semua tak bukak secara penuh lagi. Sambil tolong urut isteri dengan Minyak Herba Asmak, bantu isteri buang angin dalam badan dengan Madu…

Read more

Assalamualaikum Dari seawal umur 2 hari lagi SiHitam ni dah ade dengan saya. Emak saya pakaikan pada saya setiap hari, setiap kali lepas mandi, setiap kali salin pampers. . Bukan sebab saya ada Batuk atau Selesema atau Kahak atau Asma ye. Tapi Emak memang wajib sapukan pada saya setiap hari sebab Emak kata Mencegah lebih baik dari Merawat. . Ohh ye. Saya pernah ada masalah susah nak Membuang @ Berak. Emak paling susah hati bila sehari atau  2 hari saya tak Membuang. Perkara yg Emak akan buat ialah Sapu Minyak Herba Asmak ni sekerap mungkin dan buat urutan ILoveU. InShaAllah saya akan membuang lepas tu. Sekarang masalah saya tu dah selesai sebab Emak tak pernah putus asa sapu setiap hari sambil berdoa biar saya boleh Membuang dengan mudah. . Kalau saya jatuh, pasti ada tempat yang Luka Berdarah atau Benjol sana sini. Tapi saya tak risau sebab saya tau Emak…

Read more

Pergi C O D masa Isnin baru ni. Pagi ni dapat feedback. “Alhamdulillah. Semalam saya sapu 3-4 jam sekali. Malam tidur, anak b a t u k sebelum tu, malam tadi tak b a t u k… Dia sendiri cakap Irfan tak ada b a t u k2.” – Puan Lina, Gombak. Tak ada ajaib pun m i n y a k  a s m a k. Yang menyembuhkan Allah. Tapi usaha kita untuk buat sapuan konsisten tu penting. Takkan kita nak biar setiap malam anak b a t u k, tidur tak lena, asyik terjaga-jaga tengah malam kan? Kalau yang baby lagi kesian , dengan meragamnya. Ni sekolah nak bukak, anak-anak dah lama cuti, at least boleh elak dari MC lagi bila ikhtiar sapu dengan m i n y a k  a s m a k ni. Mham 10ml : rm19 Mham 30ml : rm39 Mham 50ml : rm55…

Read more

10/12