Ira,Nak Minyak Herba Asmak 50ml


IRA,NAK MINYAK HERBA ASMAK 50ML

Ok,nanti petang Ira anta.Dalam hati,bulan ni je dah dua kali beli minyak herba asmak 50ml.Bulan lepas dah tiga botol yang 50ml.
Tiba masa cod ke rumah,dia pun bagitahu, “Ira mesti tertanyakan kenapa akak beli kerap minyak herba asmak ni”.
“Bukan akak je yang guna minyak herba asmak ni. Mak akak tu selalu sangat suka  sapu minyak herba asmak kalo lenguh lenguh kaki,mesti sapu minyak herba asmak. Selsema,batuk pun dia suka sapu minyak herba asmak je.Cepat baik katanya.Suami akak tu  resdung,taknak makan ubat,die sapu minyak herba asmak je.Lepas tu hilang lah gatal gatal kat muka,selsema pagi pagi pun cepat sembuh”.

“Akak ni mengasuh anak orang.Ada yang datang selsema ,batuk, cepat cepat akak sapu minyak herba asmak.Alhamdulillah,cepat lega,takdalah berjangkit dengan budak  yang lain.
Anak akak Adam tu pula dok main kekadang berparut kakinya,kulit kering la,akak cepat cepat sapu minyak herba asmak ni.
Alhamdulillah berkesan juga.
Minyak herba asmak ni macam macam boleh kan.”
Kak Fatima ,manjung perak.

Waahhh panjang lebar akak Fatima cerita pasal minyak herba asmak.
Bile pelanggan betul betul sapu minyak herba asmak,
keberkesanannya tak perlu di ragui lagi.Cuma sapuan secara kosisten,kita dapat manfaatnye.inshaAllah.

kredit cw:Munira

0135819100 Rabiahtun

Meleleh Leleh Air Hidung

MELELEH LELEH AIR HIDUNG

Dengar macam geli kan.Inilah realiti yang biasa kita tengok.Ibu punyalah segak cantik.Anak pula meleleh air hidung.Kalo lap dengan kain pun,tetap meleleh juga.Kasihan kan.Sampai bila nak biar macam ni.

Yang paling x syok bila nak pergi holiday bawalah kain lap hidung anak.Sekejap sekejap lap hidung.maknanya kita pergi holiday best best asyik dok lap hidung selsema anak je la.Mood holiday pun ke laut kalau macam ni.

Saya ada cadangan,yang mana sebelum keluar rumah tu,sapu dulu anak anak dengan minyak herba asmak.InshaAllah kandungan habatus sauda dalam minyak herba asmak tu melegakan selsema Dan batuk anak.Jadi ibu bercuti dengan anak anak pun dengan senang hati lah kan.

“Terima kasih munira perkenalkan akak dengan minyak herba asmak ni.Hidung anak anak asyik meleleh je keluar air hidung.Kain kecil mesti kena standby nak lap hiding

Alhamdulillah,kini akak dah Tak  bawa kain lap hidung anak setiap kali keluar berjalan.”

Kak zana,perak.

Jadi,siapa yang nak senang hati macam kak zana,lihat di komen.

Kredit cw:Munira

0135819100 Rabiahtun 

Gatalnya kulit kepala

PEDIH DAN GATALNYA KULIT KEPALA BILA BERPELUH.



 Pernah tak akak-akak alami keadaan ni? Tengah syok layan anak-anak main kat luar, tiba-tiba datang rasa menyucuk kat kulit kepala. Geramnya rasa nak garu kepala yang gatal tu. Tapi segan, nanti orang ingat kita berkutu pulak. Apa yang boleh kita buat, tekan-tekan je dengan hujung jari. Takde nampak menggaru sangat. 🤭



 Itu taktik yang Kak Wa buat la😅. Kena la cover jugak kan. Balik je rumah, hmmmm…. Garu kepala sepuas hati. Time tu tanggal segala kelemumur & rambut pun start luruh. Sedih la pulak.



 Dulu-dulu rajin sangat. 2 minggu sekali Kak Wa blend daun inai + daun Bunga Raya + aloevera + minyak zaitun. Lumur kat kepala. Hasilnya memang vavavassss. Rambut lembut, wangi dan takde gatal. Tapi keadaan tu tak bertahan lama. Makin bertambah anak, makin jauh la dari kerajinan tu.



Sekarang ni senang, 3 hari sekali kita shampoo je rambut dengan Shampoo Bunga Raya Plus. Mudah, cepat, wangi dan berkesan. Walaupun shampoo ni takde buih tapi itu la yang terbaik untuk penjagaan rambut. Mula-mula memang rasa pelik tapi bila dah biasa, ok je. Susah dah nak curang dengan Shampoo lain.



 ” Nak order lagi shampoo. Sedap guna. Kepala tak gatal”

  • Pn Liza, Perak





Shampoo tu wangi, cuma takde buih. Rambut pun nampak kurang gugur”



 Kalau korang nak try shampoo ni, jom pm segera😊



Kredit cw:Nurul Azuwa

0135819100 Cikgu Basariah