“BABY DALAM PANTANG SELSEMA, NAFAS BERBUNYI”

“BABY DALAM PANTANG SELSEMA, NAFAS BERBUNYI”

Alhamdulillah, ucapan tahniah di atas kelahiran baby pertama. Hepi nya ibu&ayah muda ni. Tapi……..

Dalam kalut-kalut nak #berpantang, jaga baby, bertungku, check kuning anak, tiba-tiba baby baru beberapa hari tu #selsema dan nafas berbunyi. Mula la baby menangis sebab tak selesa. Dah la doc tak bagi baby makan ubat lg. Pening ibu muda ni, yela kalau dibiarkan lagi melarat.

Stress tak dpt tidur mlm jugak la si ibu, tpaksa menjaga baby yg #selsema ni😭 tambah asyik merengek. Kalau dibiarkan, kahak bertambah silap-silap terpaksa bermalam di hospital la pulak. Bayangkan, tangan kecil permata hati ibu ayah kena cucuk, dengan berselirat.

Subhanallh, runtun hati melihatnya. Tak payah pening-pening, apa kata cuba dulu minyak herba asmak. Kak yana akan ajar teknik-teknik penggunaan yang sesuai untuk baby. Yang penting, sapuan konsisten #MinyakHerbaAsmak dan buat tepukan percussion utk melegakan bayi.

Sapu nipis-nipis saja pada baby, insyallah dengan izin Allah akan keluar muntah bersama hingus/kahak tu nanti. Ibu-ibu muda yang susah hati. InsyaAllah, bayi makin sihat, baru senang ibu nak berehat, berpantang dengan tenang. Tak cuba, mana nak tau kan. Sekali, jatuh cinta terus❤️❤️.

📲https://BantuSayaBuangKahak.wassap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wassap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wassap.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.