Cara atasi sembelit

Hai gais!

Dlu Kak Ayu selalu kena sembelit. Almaklumlah seorang spesies manusia yang malas minum air, makan sayur dan makan buah. Hohoho.

Alhamdulillah sejak dah tua bangka ni, kesedaran makan makanan sihat dah datang. Badan pon dah tak kuat baru nak insof. Wakakaka.

Okies, korang yang selalu sembelit tu, try la tips ni ye. Kalau ada anak tu, follow tips yang bersesuaian. Untuk baby pula, nampak macam siksa benor dia nak berak tu, sapulah minyak herba asmak kat bawah pusat dia. Urut lembut-lembut. In shaa allah setel masalah.

Try ye tips ni uolls!

Cara atasi sembelit. Amalkan gaya hidup sihat semestinya suatu kewajipan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.