DEMAM BERANSUR PULIH BENGKAK PUN SURUT

Fini kak nak cerita sikit ni. Dua hari lepas anak kak demam tapi alhamdulillah dah baik sok paginya. Macam ni cerita nya, pagi dan petang elok je tak de pape. Sihat dan tak merap langsung. Tiba-tiba malam tu, badan dia naik panas.

Start lah dia nak merap teruk sebab tak sihat. Kak dah start susah hati, terus kak terfikir Minyak Herba Asmak. Kak cuba lah sapu kat badan, dada dan belakang badan anak. Tengok lepas tu, elok jer dia tidur dan tak merap dah. Lepas tu, bila dia bangun, Kak sapu lagi minyak herba asmak tu.

Memang dok sapu berulang kali dan cuba buat konsisten. Alhamdulillah pagi esok tu, demam pun beransur baik. Bagus lah fini. Demam pun boleh jugak kan. Lepas tu kan fini, baru ni anak kak kelahi lah antara abang dengan adik.

📲https://SayaBantuBuangKahak.wassap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wassap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wassap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

MACAM TAK PERCAYA, TAPI KENA PERCAYA!!

Kenapa??

Dengan kandungan habbatussauda di dalam Minyak Herba Asmak ini, pasti akan dapat melegakan anak-anak yang tidak sihat. Apa kata si ibu ini?

Alhamdulillah, syukur pada Allah batuk & selsema anak saya dah semakin beransur pulih setelah hampir 2 bulan tak sembuh-sembuh.

Ubat klinik hospital semua saya dah bagi tapi masih takde perubahan. Alhamdulillah..dengan izin Allah setelah saya menggunakan Minyak Herba Asmak ni saya tengok memang ada perubahan pada anak saya.

Selepas anak mandi saya sentiasa sapu di dadanya. Saya berasa amat bersyukur dengan adanya minyak ni dapat membantu memulihkan batuk & selsema anak saya.

Nikmat apa lagi yang mahu didustakan?

Untuk keperluan ibu, ibu boleh habis beratus RM. Alatan mekap, keperluan diri, suplemen, ubat kurus. Bila tak serasi kita buang je kan barang-barang tu.

Tapi, bila anak-anak sakit, nak keluarkan modal serendah RM19 pun agak berkira, takut tak serasilah, takut tak menjadilah, takut alergiklah.

Saya kata, WAJIB cuba! 90% anak-anak yang dah cuba Minyak Herba Asmak ni, si ibu pasti akan repeat order.

📲https://SayaBantuBuangKahak.wassap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wassap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wassap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

MENYESAL SANGAT!

Dah kenapa menyesal pulak ni?

Menyesallah sebab tak cuba set Asmak Hair Care awal-awal! 😭

Tak suka ke kalau jumpa dengan rawatan alternatif untuk solusi rambut bermasalah dengan harga mampu milik? Dah maciam rasa-rasa pergi buat spa rambut tau.

Mula-mula tu shampoo & sental rambut awok tu dengan Shampoo Bunga Raya Plus, urut lembut sampai ke kulit kepala. Bunga raya yang ada dalam shampoo ni boleh bantu kurangkan masalah keguguran rambut, jadi perapi rambut dan bau semerbak wangi bak ang menaikkan mood awok yang kadang ada hangen ribut tofan tu kannn..hihi..

Jangan lupa ‘maniskan’ dengan minyak rambut sevenis lepas dah bershampoo. Bukan apa, minyak ni membantu untuk kekalkan kelembapan rambut, kurangkan rambut kusut & nampak berkilat sambil menyegarkan kulit kepala. Light mineral oil dengan babassu oil ni la antara bahan-bahan yang ada dalam minyak ni.

Lepas tu malam nak tido dah? Rambut tu pun nak dimanja-manja jugak gais. Bila rambut awok dah betul-betul kering tu, oleskan dengan hair moisturizer with serum. Kalau rambut awok memang ‘degil’ masalah dia, kenalah bagi extra care. Hair serum ibarat vitamin untuk rambut dan 2x ganda terbaik untuk merawat masalah rambut macam keguguran. Bonus untuk rambut yang jenis kusut masai sampai terkehel leher nak sikat bila bangun pagi tu kan. InshaAllah dah tak tersekat dekat skala 8 keee 18 keee.

Jelas ke jelas?

Masih nak biarkan lagi lebih banyak rambut gugur, kelemumur bertepek-tepeke, bau kepam masam & kusut masai?

Yang udoh berlaki tu, takkanlah tanak goda hati suami tersayang? Biar sampai toleh banyak kalilah sebab tergoda dengan haruman semerbak set penjagaan rambut Asmak ni.

Jom laju-laju kita libas-libas rambut yang makin lama makin beransur sihat dan wangi selalu ni walau berkubang di bawah terik mentari.

📲https://BantuSayaBuangKahak.wassap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wassap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wassap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

Minyak Asmak Herbs

Saya jenis yang kalau kena senggugut tu sakitnya tak boleh bawak bincang. Sampai ke pinggang rasa sakitnya. Biasa saya akan jerang air panas, letak dalam botol dan balut botol tersebut dengan tuala nipis. Lepastu saya tuamkan letak di bahagian perut dan pinggang. Kemudian saya akan sapu minyak angin.

Memang tak hilang pun sakitnya tapi sekurangnya rasa selesa. . Tapi saya nak share dengan kawan-kawan semua ni. Teruja betul dengan Minyak Herba Asmak. 😍😍 Pernah dengar tak ? Kenapalah saya tak ditemukan lebih awal dengan Minyak Herba Asmak ni.

Kisahnya sebab minyak angin yang saya selalu guna habis. Kawan serumah yang kasi Minyak Herba Asmak dan dia suruh sapu diperut. Mula-mula was-was tapi sebab dah sakit sangat saya ambil je dan sapu. Alhamdulillah dapat saya lelapkan mata dan hanya sejam saya lelap, selepas bangun dari tidur sakit perut saya hilang 100%. Padahal sebelum saya lelapkan mata perut saya sakit yang teramat sangat.

Menurut kawan serumah saya, Minyak Herba Asmak ni memang bagus, selain dari senggugut tu saya boleh juga gunakan untuk batuk dan selesema, sakit kepala, luka-luka kecil dan bermacam lagi lah. Dah tentulah saya bertindak bijak ya.

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

Minyak Herba Asmak

Bila ada yang bertanya Betul ke Minyak Herba Asmak boleh sembuhkan batuk anak saya ni dengan hanya sapu-sapu sahaja? Insyaallah kita ikhtiar dan yakin dengan Allah kerana Minyak Herba Asmak mengandungi 3 bahan utama iaitu habatussauda, gamat gold dan minyak kayu putih.

Ketiga-tiga bahan ini mampu bertindak untuk melegakan batuk dan mencairkan kahak. Harga minyak ni sebenarnya amat murah jika nak dibandingkan dengan kelebihan fungsinya yang pelbagai. Dengan hanya sebotol minyak herba asmak, kita tak perlu lagi simpan minyak berbotol-botol yang pelbagai jenis dan fungsi.

Lebih jimat dan berbaloi kerana dapat membantu melegakan batuk, selsema, pening kepala, senggugut, sembelit dan lain lagi. Mudah-mudahan minyak herba asmak dapat membantu melegakan masalah ahli keluarga kita. Cepat2 masuk meminang sekarang sebelum terlambat.

📲https://SayaBantuBuangKahak.wasap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wasap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wasap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

Asmak Herbs

Malam tadi borak-borak lah dengan costumer yang konsisten makan asmak herbs. Punya lah bahagia dak lala ni bercerita, banyak perubahan yang dia rasai seawal satu botol bersama asmak herbs ni. Lagi-lagi bab bersin setiap pagi, memang huru haralah kalau dah mula bersin. Nak study pun tak selesa.

Sejak makan Asmak herbs nie bukan main selamber je makan makanan seafood kegemaran lala. Almaklomlah kat Pahang kaya dengan makanan seafood rugi besar lah kalau tak makan kan.

Bersin pagi pagi pun dah tiada, sempat jugak lah si lala nie grab 1 botol asmak herbs lagi untuk buat spare. Ada tak masalah macam lala boleh la cuba Asmak herbs nie.

📲https://SayaBantuBuangKahak.wasap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wasap.my

📲https://SayaBantuBuangKahak.wasap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

MANA BUKTINYA⁉

Zaman sekarang mau tunjuk bukti baru orang nak percaya😜. Tak ada bukti yang sebenar²nya, maunya jadi Pinochio 🤥 Dah memang tak dapat disangkal lagi yg MINYAK HERBA ASMAK punyai pelbagai manfaat.

Tu apa lagi …. usya²lah feedback cust kami . Ramai yg dah dapat pelbagai manfaat. Ramai yang dah SETIA . Belum habis dah beli yang lain untuk stanby. Kalau dah habis terutamanya masa cuti2 perayaan, pakat mengelabah cariiiii.

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

Minyak Asmak

Tiada yang menggembirakan bila kita dapat feedback dr customer. sesuatu barang yg kita syorkan di guna dgn baik dan mendapat hasil yang baik pasti akan membuat kita rasa gembira dan bersyukur dpt bantu org sembuh dgn sakitnya.

Juga kita jadi semakin yakin dgn produk yg kita syorkan. Jadi bagi mereka yg lain pula pasti rasa tak ragu2 lagi untuk mencuba kebaikan minyak herba asmak ini. Ini kisah benar bila salah sorang cust mok gee juga seorang army telah sharing tentang dia sakit gigi, dan masuk kan kapas yg telah dititis minyak herba asmak ..segera melegakan dia .

Asbab minyak herba asmak. Katanya mula tahu minyak herba asmak dr kwnnya dan dia yang tengah bertugas sebagai frontliner dia rasa sesak nafas terus minta pos ke selayang. Sejak sapu minyak tu diA mula jatuh cinta dgn minyak herb asmak dan mencuba sapu jika sakit kt mana2 tempat sakit. Alhamdulillah,dr botol kecil kini selalu order botol besar.Memang tak blh kalu putus stok.

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

Cod Teluk Intan

Pos Seluruh Malaysia

BOTOL MINYAK HITAM, PENYELAMAT KELUARGA KETIKA SAKIT

Anak saya balik dari kelas mengaji petang terus rasa tak sihat. Cuaca pulak tak menentu sekarang ni. Masakkan makan malam, tak lalu pulak dia nak makan.

Nak tak nak, terpaksa lah masakkan bubur untuk dia. Baru lah lalu dia nak makan. . Panas badannya, tambah dengan selsema pulak tu. Lepas dah mandikan dia dengan air panas, dia pun rasa segar sedikit. Kalau nak bawa pergi jumpa doktor, anak saya ni pula allergic dengan ubat klinik, bila makan ubat klinik, naik gatal-gatal

Baru teringat ada botol minyak hitam, penyelamat keluarga ketika sakit, Minyak Herba Asmak. Saya sapukan minyak tu di bahagian dada anak saya, perut, tapak kaki dan juga pelipat sebelum dia tidur. . Dua hari selepas ulang sapu Minyak Herba Asmak, terus anak saya makin sihat. Selsema pun makin kurang.

Alhamdulillah, cepat betul anak sembuh, lega hati saya. Anak pun nampaknya makin bertenaga. . Empat bahan yang power ada dalam Minyak Herba Asmak ni ialah minyak kelapa dara, gamat, pati minyak habatussauda dan juga minyak kayu putih. Bahan-bahan yang digunakan sangatlah efektif dan kesemua produk-produk daripada MHAM ni berasaskan bahan-bahan semula jadi.

Memang TERBAIK!!! . Sekarang dah tak perlu risau dah kalau anak demam ke selsema ke sebab saya tahu Minyak Herba Asmak mampu menjadi penyelamat keluarga saya.

MinyakHerbaAsmak Mham

10ml : rm19

Mham 30ml : rm39

Mham 50ml : rm55

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

📲https://BantuSayaBuangKahak.wasap.my

Cod Teluk Intan Pos seluruh Malaysia

Khasiat citronella

Serai wangi adalah spesies serai perubatan dalam penjagaan kesihatan. Nama saintifiknya ialah Cymbopogon nardus atau ‘citronella’.

Khasiat Serai Wangi tak terkira. Ia mampu melegakan kesakitan otot, bertindak sebagai anti septik dan digunakan secara aktif dalam dunia perubatan dan pembersihan tradisional sejak turun temurun.

Cymbopogon Nardus merupakan tumbuhan yang berasal dari Sri Langka dan digunakan untuk menghasilkan sabun serta bahan cuci yang lain. Sabun ini dihasilkan daripada minyak Citronella yang terhasil melalui satu proses penyulingan ke atas tumbuhan tersebut.

SERAI wangi ialah rumput saka yang tinggi dan berbau wangi. Purata saiznya ialah 60cm panjang x 2.5cm lebar.

Daun serai wangi tirus dan hujungnya runcing. Daunnya berwarna hijau muda, kasar dengan urat yang selari dan mempunyai aroma yang lebih kuat jika dibandingkan dengan serai sayur. Serai wangi jarang berbunga dan hanya berbunga bila sudah cukup matang iaitu pada peringkat umur melebihi lapan bulan.

.
Khasiat Serai Wangi

1) membantu mengubati masalah sakit perut dan memecahkan gumpalan angin serta melepaskan angin melalui dubur (kentut) dan mulut (sendawa).dapat membantu mengimbangkan kestabilan hormon.

2) Campuran pada rempah ratus dijadikan pes bagi merawat bengkak-bengkak sendi dan otot.air rebusan daun serai (lebih baik jika dicampurkan dengan daun sirih dan gandarusa) digunakan bagi mandian ibu dalam pantang selepas bersalin dan untuk penyakit lemah otot dan sendi.

3)menambahkan aroma hidangan serta membantu meringankan keadaan keracunan makanan.campuran dengan rempah ratus mempunyai khasiat bagi merawat kesihatan sistem dalaman badan.Membantu melawaskan dan melancarkan pembuangan air kecil.

4)daun serai yang dibalut dengan besi atau batu panas digunakan untuk tuaman yang bertungku pada kawasan urat saraf yang lemah,penyakit bisa otot-otot,sendi,mengecutkan rahim yang bengkak,memecahkan lendir,darah dan angin.

3)daun serai dan jintan hitam digiling menjadi pes dan ditampal di dahi untuk untuk melegakan sakit kepala seperti angin meroyan dalam pantang bersalin.

4)Membantu melegakan sendi dan saraf yang tegang sewaktu bersalin

5)Membantu melancarkan peredaran darah

6)Membantu mengurangkan rasa stress dengan bau-bau haruman pati daun yang di rebus.

7)Membantu mengurangkan angin di seluruh badan.

Dari segi ubatan tradisional serai wangi digunakan untuk rawatan selepas bersalin dan pening kepala. Caranya adalah dengan menggunakan air rebusannya sebagai mandian atau dibasahkan kepala dan dilapkan pada seluruh badan. Ia juga banyak digunakan dalam menghasilkan minyak urut untuk mengatasi masalah kebas-kebas, lenguh-lenguh, gigitan serangga dan kembung perut.

Bagaimanapun di kebanyakan negara serai wangi ditanam khas untuk pengeluaran minyak patinya. Serai wangi menghasilkan minyak pati yang dikenali sebagai `citronella oil’ di pasaran antarabangsa. Minyak sitronela mengandungi dua bahan kimia penting iaitu sitronelal dan geraniol. Sitronelal dan geraniol amnya digunakan untuk bahan dasar pembuatan ester-ester seperti hidroksi sitronelal, genaniol asetat dan mentol sintetik yang mempunyai sifat lebih stabil dan banyak digunakan dalam industri wangi-wangian. Hidroksi sitronelal penting untuk sabun dan minyak wangi yang berharga tinggi, manakala mentol untuk bahan dasar ubat batuk, ubat gigi dan pencuci mulut.

Sumber info : Google