Gatalnya kulit kepala

PEDIH DAN GATALNYA KULIT KEPALA BILA BERPELUH.



 Pernah tak akak-akak alami keadaan ni? Tengah syok layan anak-anak main kat luar, tiba-tiba datang rasa menyucuk kat kulit kepala. Geramnya rasa nak garu kepala yang gatal tu. Tapi segan, nanti orang ingat kita berkutu pulak. Apa yang boleh kita buat, tekan-tekan je dengan hujung jari. Takde nampak menggaru sangat. 🤭



 Itu taktik yang Kak Wa buat la😅. Kena la cover jugak kan. Balik je rumah, hmmmm…. Garu kepala sepuas hati. Time tu tanggal segala kelemumur & rambut pun start luruh. Sedih la pulak.



 Dulu-dulu rajin sangat. 2 minggu sekali Kak Wa blend daun inai + daun Bunga Raya + aloevera + minyak zaitun. Lumur kat kepala. Hasilnya memang vavavassss. Rambut lembut, wangi dan takde gatal. Tapi keadaan tu tak bertahan lama. Makin bertambah anak, makin jauh la dari kerajinan tu.



Sekarang ni senang, 3 hari sekali kita shampoo je rambut dengan Shampoo Bunga Raya Plus. Mudah, cepat, wangi dan berkesan. Walaupun shampoo ni takde buih tapi itu la yang terbaik untuk penjagaan rambut. Mula-mula memang rasa pelik tapi bila dah biasa, ok je. Susah dah nak curang dengan Shampoo lain.



 ” Nak order lagi shampoo. Sedap guna. Kepala tak gatal”

  • Pn Liza, Perak





Shampoo tu wangi, cuma takde buih. Rambut pun nampak kurang gugur”



 Kalau korang nak try shampoo ni, jom pm segera😊



Kredit cw:Nurul Azuwa

0135819100 Cikgu Basariah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.