Khasiat pilis buat ibu

Khasiat pilis buat ibu

Hai semua

Pernah dengar tentang pilis?

Pilis ni biasanya diletakkan di dahi ibu dalam pantang. Kelebihan dia nak elak ibu pening kepala, menyegarkan ibu serta memperbaiki penglihatan. Yelah, lepas bersalin banyak urat putuih oo.

Pilis tradisional biasanya berwarna gelap. Bila kering, dia jatuh sebagai serbuk. Sebelum kering tu, kalau kena bantal ke cadar ke, habisla kotor cadar tu. Bila dah kering plak, kadang serbuk dan debu dia tu jatuh pula ke muka baby masa menyusu tu. Isk isk isk..sian baby.

Ha, ni Kak Ayu perkenalkan, Pilis Oil dari Asmak.

Didatangkan dalam botol kaca putih bersih warnanya. Baunya menyegarkan. Paling best, ibu masih dapat khasiat yang sama macam pilis asal yang gelap dan comot tu. Best ke best?

Ha, kalau korang berkenan dan nak cuba pilis Oil ni, korang roger je kak ayu kat no ni 0135819100. Saja nak pakai walau bukan dalam pantang pon boleh tau 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.