Peminat madu

Peminat madu

Hangpa tau dak, dlu Kak Ayu tak suka minum dan makan madu.

Sebab pa?

Ada madu tu yang rasa dia masam sket pastu bau dia macam something yang susahla nak telan.

Tapi kan, sejak bertemu Madu Asmak ni, Kak Ayu dah jadi peminat madu plak.

Madu Asmak ni rasa dia soft gitu. Lembut je. Kalau nak yang ‘garang’ sket pekena madu halia bentong tu. Garang sebab ada halia bentong yang suka ligan angin-angin jahat tu keluaq.

So, hangpa yang tak suka madu, try tengok madu Asmak ni. Seriusla rasa dia memang sedap. Tak masam dan tak keras macam sesetengah madu tu.

Paling penting, madu Asmak ni asli dan tanpa campuran gula tau! Pesakit diabetes boleh makan tapi berpada-padalah ya.

P/s: Gambar madu kat bawah ni, madu tu Kak Ayu beli dari sorang wanita katanya dana untuk pusat pengajian. Tapi memang nak habiskan sesudu pon siksa rasa. Tak kena selera. 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.