Stevia RCC

Royal Collagen Cappucino, Larutan Pemanis Stevia dan Susu Kambing Stevia

KELEBIHAN DAN KEGUNAAN GULA STEVIA!

Kenapa sekarang ini, ramai orang bertukar kepada pemanis semulajadi Stevia? Sebabnya, banyak kelebihan, manfaat dan kegunaan gula Stevia ini. Keunikan gula Stevia itu sendiri membuatkan ia jauh lebih baik berbanding gula pasir yang diperbuat daripada tebu.

Konsep gula Stevia ini adalah lebih manis, lebih sihat. Kalau sebelum ini, kita selalu mengatakan Pahit itu Ubat dan Manis itu Penyakit. Tetapi dengan pemanis Stevia, Manis itu adalah Menyihatkan. Kenapa? Apa kelebihan Stevia?

1. Stevia adalah pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 – 450 kali lebih manis dari gula biasa.

Bahan aktif yang bertanggungjawab ke atas rasa manis pada daun stevia dikenali sebagai “Steviol Glycosides” yang mengandungi Stevioside dan Rebaudioside.
Bahan aktif ini stabil pada suhu tinggi sehingga 200 degree C, nilai pH yang stabil dan tidak merangsang tindak balas glycamic (penghasilan gula) dalam badan.
Sangat sesuai untuk mereka yang ada kencing manis , obesiti atau ingin menghadkan pengambilan karbohidrat
2. Non-fermentative iaitu bahan aktif yang stabil dan tidak akan basi

3. Non-toxic, Non-mutagenic, Non-teratogenic, Non-carcinogenic (tiada kesan bahaya)- terbukti secara kajian saintifik, ia selamat digunakan pada peringkat usia.

Stevia mempunyai fungsi terapeutik perubatan

4. Anti-hyperglycaemic – boleh menurunkan dan mengimbangi paras gula dalam darah. Sesuai untuk pesakit kencing manis dan hypoglycaemia.

5. Anti-hypertensive – boleh menurunkan tekanan darah

6. Anti-inflammatory – mengurangkan kesan radang

7. Anti-tumor- kesan anti-oksidan boleh.mengurangkan risiko kanser

8. Anti-diarrheal – merawat cirit-birit

9. Diuretic – Mengawal kandungan air dalam badan

10. Immunomodulatary effect – meningkatkan sistem imun kepada kuman

Kelebihan Stevia RCC :

Ada yang mengatakan harga Stevia RCC terlalu mahal berbanding Stevia dari syarikat lain. Benarkah begitu?

1. Harga 1 botol 10ml = Rm50 adalah harga bukan ahli. Harga ahli hanyalah Rm30 sebotol. Yuran ahli pula percuma. Masih mahal?

2. RCC beri tabung khairat kematian minima 2,000 kpd waris kalau kita meninggal tanpa perlu kita bayar bulanan saja2 tanpa dapat produkpun seperti yg perlu kita bayar kpd sykt insuran. Yg kita buat, hanya guna stevia sbg pengganti gula 2 botol (Rm60) sebulan. Cuba kira. Rm2,000 ÷ Rm60 = 33. Apa maksudnya? Atas setiap ahli, syarikat nak kena tunggu 33x belian ahli tersebut baru dapat balik Rm2,000 tu. Kalau ahli beli konsisten sebulan sekali, berapa lama 33x tu? Inilah kelebihan RCC sbg sebuah syarikat bumiputera yg sgt mementingkan pulangan keuntungan kpd ahli2nya.

3. RCC beri lagi tabung khairat kematian minima Rm500 kpd kita (ahli) kalau ahli keluarga terdekat kita spt ibu/ayah, isteri/suami, anak2 kandung kita meninggal.

4. RCC beri lagi Tabung Kebajikan kpd ahli antara Rm500 sehingga Rm1,000 sekiranya ahli ditimpa kemalangan yg melibatkan patah anggota badan atau ditimpa bencana alam yg melibatkan kerosakan rumah dan harta benda…HANYA dgn asbab kita mengamalkan stevia sbg pengganti gula setiap bulan. Berapa jumlah tabung kebajikan yg telah disampaikan kpd ahli sejak RCC beroperasi? Rm622,110! Alhamdulillah. RCC memang telah membuktikan kpd ahli2nya bahawa syarikat sangat mementingkan pulangan keuntungan dan kebajikan kpd ahli.

6. Dan yg paling2 istimewanya syarikat RCC ini adalah dari segi pelan pemasarannya! Sungguh kami yg dah biasa join sykt MLM lain sebelum ini berani cakap bahawa pelan pemasaran RCC is THE BEST dan sangat2 boleh dicapai oleh SEMUA ORANG.

7. Dari segi rasanya pula, uniknya stevia RCC ini adalah bila ianya dititis ke dalam air, tiada langsung rasa pahit/payau/kelat sebagaimana yg sering di rungut oleh pengguna stevia dari syarikat lain. Tapi apabila dititis secara langsung di atas lidah, rasa pahitnya akan terasa. Ini membuktikan bahawa stevia ini adalah original/asli..bukan tiruan.

Berminat mendapatkan stevia pengganti gula dan produk lain dari RCC Global?

Klik www.wasap.my/60135819100/steviaRcc